Site iconNEON Televizija

Dan otvorenih vrata u MSŠ “Kalesija“: Nekadašnji učenici danas ugledni građani

U sklopu obilježavanja Dana škole u JU Mješovita srednja škola Kalesija organiziran je Dan otvorenih vrata. Gostima, budućim učenicima ove škole i njihovim roditeljima predstavljena je gimnazija i sva tehnička i stručna zanimanja koja se obrazuju u našoj školi. Učenici su sa svojim profesorima priredili i bogat kulturno-umjetnički program. Obraćajući se prisutnima, Mersad Hasanović, direktor MSŠ Kalesija, je kazao da su nekadašnji učenici ove škole danas ugledni građani, te da među njima ima uspješnih biznismena, univerzitetskih profesora, novinara, ljekara…

Istakao je i da se, u saradnji sa školama iz regiona i drugim partnerima, realiziraju značajni projekti koji omogućavaju nova radna mjesta. MSŠ Kalesija ima 97 zaposlenih, i 1012 učenika. Osim gimnazijalaca, MSŠ Kalesija pohađaju i mašinski tehničari na CNC mašinama, mašinski tehničari sa kompjutersko projektovanje, veterinarski tehničari (EU VET), poljoprivredni tehničari (EU VET), ekonomski tehničari (EU VET), te automehaničari, instalateri centralnog grijanja, proizođači i monteri aluminijskih PVC prozora i vrata, trgovci (EU VET), pekari (EU VET) i keramičari-teraceri (EU VET).

Na Dan škole su uručena priznanja profesorima i učenicima za uspjehe koje su postigli. Od učenika priznanja su dobili: Mustafa Parić, Mirnes Sulejmanović, Ago Kehonjić, Emir Mujić, Abaz Muharemović, Edina Alić, Senad Mešić, Edis Imamović, Azra Gazibegović, Emina Vildić, Merisa Hasanović, Izudin Čajtinović, Samra Suljkanović, Aldina Dervišević. Mrinela Ročević, Nermin Ramić, Semir Mešanović, Nermin Zulić, Dženis Požegići Aldin Rahmanović.

Javna ustanova Mješovita srednja škola Kalesija osnovana je 1977. godine, kada je i izgrađen školski objekat u akciji “Izgradnja 1000 škola BiH”, koju je vodilo tadašnje Izvršno vijeće BiH.

Exit mobile version