Site iconNEON Televizija

Budi na pravoj strani života – izaberi život bez oružja

MUP Tuzlanskog kantona provodi kampanju dobrovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koji se nalaze u nelegalnom posjedu građana, garantujući zaštitu od krivičnog gonjenja i prekršajnog postupka građana koji prijave minsko-eksplozivna sredstva u nelegalnom posjedu!

Minsko-eksplozivna sredstva građani mogu dobrovoljno prijaviti policiji Tuzlanskog kantona pozivom na besplatni broj ”122”! Minsko-eksplozivna sredstva ne dostavljajte sami u policiju niti odlažite na bilo koji drugi način!

Policijski službenici će doći do adrese vašeg stanovanja ili mjesta na kojem se minsko-eksplozivno sredstvo nalazi.

Pod minsko-eksplozivnim sredstvima i oružjem smatra se: mina, eksplozivni materijal, neeksplodirano ubojno sredstvo, neupotrebljivo ubojno sredstvo, municija i oružje!

 Protiv fizičkog i pravnog lica neće biti pokrenut krivični, odnosno prekršajni postupak, zbog nelegalnog držanja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja!

O vrsti i količini dobrovoljno predatog oružja, nadležni organ izdaje odgovarajuću potvrdu fizičkom i pravnom licu. Potvrda koju policijski službenici izdaju nakon preuzimanja oružja od građanina sadrži:količinu, vrstu, serijski broj, tvornički broj i ostale podatke koji se smatraju potrebnim za identifikovanje primljenog oružja.

Poziv na ”122” je besplatan, a građanin koji prijavi da posjeduje nelegalno naoružanje neće snositi bilo kakvu sankciju.

Budi na pravoj strani života-izaberi život bez oružja pozovi ”122”

Kalesija.com/Vaš MUP TK!

Exit mobile version