Site iconNEON Televizija

Brezik kod Kalesije: Boru Dukića izujedao komšijin pas

U Breziku kod Kalesije, u utorak, 16. jula, pola sata prije ponoći, Boru Dukića, saradnika TV1, napao je i izgrizao pas njegovog komšije Petra Radića.

– U povratku kući od prijatelja, nekoliko desetina metara od moje kuće, napao me pas mog komšije Petra Radića, vlasnika pijace u Mahali. Kada sam prolazio pored njegove kuće, čuo sam lavež psa, ali nisam obraćao pažnju i nastavio sam se kretati. Ubrzo je pas vučjak
skočio na mene, oborio me na zemlju i počeo da grize desnu ruku.Vrištao sam, vikao
upomoć, ali u blizini nije bilo nikog da mi pomogne. Tek nakon 15-ak minuta na prozor je izašla gazdarica koja me pitala šta mi je pa vičem. Kada sam joj rekao da je njihov pas izašao na ulicu i da me napao, ona mi je samo hladno rekla da idem kući. Srećom pas se tada udaljio od mene, ali ja se u strahu dugo nisam smio pomjeriti. Bio sam u krvi, priča nam Boro Dukić, kojeg je kasnije u Hitnu pomoć odvezao rođak.

Mislio da će umrijeti

U Hitnoj su ga, kako kaže, adekvatno zbrinuli te konstatovali teške tjelesne povrede.
Dukić ni sada ne zna da li je pas preskočio ogradu visoku 1.3 metra ili je kapija bila otvorena. Njemu je kako kaže, najvažnije da je ostao živ. Cijelu tu noć Dukić zbog bolova nije mogao da spava. Iako je zadobio teške tjelesne povrede desne ruke i uprkos strahu koji je doživio, slučaj nije prijavio nadležnim organima i policiji.

– Nisam to učinio jer sam dobrog srca, ali, čini se, da vlasnik tog psa i njegova porodica nemaju srce jer me nisu ni pogledali, ni pitali kako sam, pa ni ponudili da mi pomognu.
Kada me pas napao, imao sam osjećaj da ću umrijeti. Ne mogu da zamislim da neko može biti tako kamenog srca i bezosjećajan, ljut je Boro Dukić i zbog ponašanja vlasnika psa.

Vlasnik psa bio učesnik i u otmici

Vlasnik psa Petar Radić je, kako nam je kazao Boro Dukić, u okolini poznat zet vladika
Pahomija. Također, isti taj Petar Radić je 2010. godine bio umiješan u otmicu Laze Vidakovića, odbornika “Naše stranke” u Skupštini opštine Osmaci, kojeg je, po nalogu Branislava Boškovića, nekadašnjeg SNSD-ovog načelnika opštine Osmaci, oteo Miroslav Mićo Kraljević, narodni poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Da podsjetimo, tada je Okružno tužilaštvo u Bijeljini sklopilo sporazum o priznanju krivice sa Miroslavom Kraljevićem i Branislavom Boškovićem zbog krivičnog djela otmica, te su obojica kažnjeni novčanom kaznom sa po 4 hiljade maraka.

Exit mobile version