Site iconNEON Televizija

Bajramski recept: Napravite “Turski kadaif”

Sastojci:

– 1 pakovanje (500 gr) kadaif
– 1/2 kg pistaci
– 250 gr. putera
– 1 kg. šećera
– Oko 700 ml vode, da se šećer prekrije
– 2 limuna

 

Priprema:

1. Otopite puter. Pola kadaifa stavite u pravouganu tepsiju i isprskajte puterom.
2. Stavite isjeckane pistacije. Odozgo stavite drugi sloj kadaifa i pritisnite rukama i dobro nabijte.
3. Stavite da se peče na 150 C 30 minuta.
4. Pripremite agdu tako što ćete skuhati šećer i vodu 10-tak minuta, stavite limun isjeckan na kruzice i ostavite ga da se ohladi.

 

SAVJET: Prije zalivanja, treba da bude mlak kadaif, mlaka agda i zalivajte malo po malo, ne sve odjednom.

 

Prijatno 🙂

 

Exit mobile version