Site iconNEON Televizija

Putevi u BiH: Saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, kao i na magistralnim putevima: Banovići-Živinice-Dubrave, Tuzla-Kalesija i Tuzla-Kladanj. Tokom dana, zbog temperaturnih promjena, upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima:  Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u  saobraćanju.  Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Bosanska Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Bosanska Gradiška, također  je izmijenjen režim saobraćanja.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Exit mobile version