Site iconNEON Televizija

Počela od kape za barbike i stare mašine, sada ima svoj brend, radionicu i savremene šivaće mašine i opremu

Nakon pet godina rada, odricanja, ljubavi i usavršavanja konačno može ubirati plodove svog rada. Sada je svjesna sebe i svog profesionalnog uspjeha i ne žali što je toliko toga uložila u jednu lijepu priču koja se zove Delasa Art.

Počela je od jedne mini kapice, koja je ličila više na kapu za barbike kada je sašila. To je bila njena praksa, učenje, šav po šav, konac po konac, a cilj je bio naučiti kako bi za svoje djevojčice šila odjeću. Delila, Sajra i Lajla bile su njena najveća motivacija i želja da imaju odjevne kombinacije koja će njima biti prvenstveno udobne i kvalitetne.

Kao i svaki početak i Aldina Ćurtović je prošla težak period. Period suza i razočarenja, ali kasnije je shvatila da je donijela najbolju odluku. I kada je najteže, tada treba zgrabiti priliku.

Sada njen brend Delasa Art, koji je inače orjentisan na šivenje i dizajniranje odjeće za djecu, pokupio je simpatije mnogih mališana, ali i njihovih roditelja.

“Ispočetka sam bila u fazonu “de kupi jednu mašinu pa pokušaj, ne košta ništa” i zaista je bilo minimalno ulaganje, pogotovo sad kad gledam iz ove perspektive. Imala sam veliku želju da kupim industrijsku mašinu za šivenje i obradu. Prvo su to bile neke mašine iz Titinog doba, bile povoljnije a služile su. Danas je moja mala radionica opremljena sa svim o čemu sam nekad maštala i prvi put stojim ovako i ne mogu da vjerujem da je od prve mašine do potpune opremljenosti kućne radionice prošlo pet čitavih godina! Pet godina odricanja, nespavanja, požrtvovanosti, ljubavi, truda, upornosti i mnogo ulaganja.Našoj porodici mašina se pridružila još jedna mašina za mašinski vez i sad je konačno sve na svom mjestu”. kazala je Aldina.

Aldina je radila za lokalnu medijsku kuću, ali je napustila novinarski posao i posvetila se privatnom biznisu. Njene tri djevojčice su i njeni modeli, koji mami pomažu. One su i dalje ostale njena najveća motivacija i podrška, te pažljivo osluškuje njihove želje i na osnovu toga u svoju ponudu ubacuje nove proizvode. Delasa Art zaista ima bogatu kolekciju odjeće za djecu, od kapa, helanki, haljina, trenerki, a sve to možete naručiti po želji, izabrati boju, vez, dizajn…

Exit mobile version