Site iconNEON Televizija

Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

Vikend pred nama donosi nam nova sportska druženja i utakmice.

Juniori KK Bosna Kalesija u subotu. 20. 4. 2024. godine, igraju polufinalnu utakmicu F4 Lige mladih KSTK. Utakmica se igra u Univerzitetskoj dvorani u 13:00 sati.

Juniorska liga ove sezone imala je treći krug takmičenja u kojem su nastupale najbolje plasirane ekipe prve faze iz obje grupe, a polufinalne parove odlučio je konačan plasman na jedinstvenoj tabeli po sistemu 1-4 i 2-3. Univerzitetska dvorana i mala dvorana sportskog centra Mejdan ugostiti će završni turnir Lige mladih KSTK u konkurenciji juniora, a četiri ekipe koje su ostvarile plasman na završnicu su Gračanica iz Gračanice, Dragons iz Tuzle, Bosna iz Kalesije i Sloboda iz Tuzle.

Polufinalni susreti finalnog turnira za juniore na rasporedu su ovog vikenda, tačnije u subotu, a utakmice za plasman, odnosno finale i utakmica za treće mjesto, zakazane su u nedjelju. Polufinalne utakmice odigrat će se u Univerzitetskoj dvorani, dok će utakmice za plasman biti odigrane u maloj dvorani Mejdana. Prvi polufinalni čine ekipe KK Dragons i KK Gračanica koji će svojim duelom otvoriti završni turnir, a nakon toga slijedi drugi polufinalni duel između ekipa OKK Sloboda i KK Bosna. Sve utakmice završnog turnira za juniore bit će odigrane ovog vikenda, odnosno 20. i 21. aprila, piše bhbasket.ba.

Pioniri i kadeti će odigrati prijateljske utakmice protiv ekipe Drina Princip iz Zvornika.

Utakmice se igraju u nedjelju od 17 sati u sali MSŠ Kalesija.

Exit mobile version