Site iconNEON Televizija

Zmajevi važe za velikog favorita u duelu protiv Islanda

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak kreće u novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a priliku za prvi trijumf imat će protiv prave nepoznanice, podmlađene selekcije Islanda.

FOTO: klix.ba

Uprkos brojnim problemima s povredama igrača koji godinama nose veliki teret u reprezentaciji BiH, poput Seada Kolašinca i Miralema Pjanića, Zmajevi važe za poprilično velikog favorita u duelu protiv Islanda.

Jedan od razloga je i taj što je ova selekcija sa sjevera Evrope prošla ozbiljnu smjenu generacija i u Zenicu stiže bez igrača koji su je nosili deceniju unazad.

Naravno, Islanđani u Zenicu dolaze bez najveće zvijezde tamošnjeg nogometa Gylffyja Sigurdssona, koji već dugo ne igra nogomet zbog sudskog proceza nakon optužbi za seksualno uznemiravanje. Osim Sigurdssona, kojeg nema već više od godinu dana na nogometnim terenima, na spisku nema popularnih igrača poput dosadašnjeg zamjenika kapitena Birkira Bjarnasona, te iskusnih Johanna Berga Gudmundssona, Jona Dadija Bodvarssona, Victora Palssona…

Sve to je razlog što je BiH favorit u ovom duelu. Šta kažu kladionice uoči meča.

Svjetski bookmakeri ulogu prilično velikog favorita daju našoj reprezentaciji. Koeficijent na pobjedu Zmajeva iznosi 1.80 u većini svjetskih kladionica, dok je na Island između 4.20 i 4.50. Koeficijent na podjelu bodova je 3.50.

Ne treba ni naglašavati koliko bi nam pobjeda na startu kvalifikacija značila, posebno jer igramo na domaćem terenu protiv nominalnog konkurenta za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Moguće je i da nam ova utakmica dolazi u najbolje vrijeme jer nam stiže selekcija Islanda koja je tek u stvaranju i koja bi trebala iz utakmice u utakmicu biti sve bolja, a mi bi to mogli iskoristiti na startu novog ciklusa.

Susret između BiH i Islanda igra se na Bilinom Polju u Zenici u četvrtak s početkom u 20:45.

klix.ba

Exit mobile version