Site iconNEON Televizija

Želite posao? -Služba za zapošljavanje TK otvorila Centar za informisanje, savjetovanje i obuku

U Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona danas je svečano otvoren Centar za informisanje, savjetovanje i obuku (CISO). Nakon Bihaća, Sarajeva, Viteza i Zenice, to je peti centar koji je otvoren u okviru Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih u Bosni i Hercegovini.

Program traje tri godine, a provodi ga pet agencija Ujedinjenih naroda (UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV). Program finansira španski Fond za postizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F), a realizira se u partnerstvu sa domaćim institucijama, među kojima su i Federalni zavod i kantonalne službe za zapošljavanje.

U CISO će mlade nezaposlene osobe dobi do 30 godina moći dobiti informacije o slobodnim radnim mjestima, mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja, a bit će im omogućen i pristup internetu radi traženja posla. Također, planirano je i individualno savjetovanje, kao i rad u grupi prilikom obuke za aktivno traženje posla.

Svečanom otvaranju CISO u Tuzli, između ostalih, prisustvovali su Sead Hasić, ministar za rad i socijalnu politiku Tuzlanskog kantona, Erol Mujanović, nacionalni menadžer i koordinator YERP-a, Miralem Šarić, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje, i Šemso Berbić, direktor Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

FENA

Exit mobile version