Site iconNEON Televizija

Zanimljivi susreti za vikend očekuju naše fudbalske ekipe: Borba za prve bodove, kao i veći rang takmičenja

Vikend pred nama donosi i nove sportske događaje.

2. Liga FBiH

Sloga iz Tojšića je domaćin Priluku. Prilika je ovo za prijeko potrebne prve bodove u ovoj polusezoni. Jedinstvo i podrška su više nego potrebni, kažu iz kluba. Utakmica se igra u subotu, 13. aprila, u 16:30 sati, na stadionu Ada.

Ostale utakmice, u okviru 2. Lige FBiH, igraju se u nedjelju, 14. aprila, u 16:30 sati.

Kalesijska Bosna derbi 20. kola igra u Donjoj Mahali. Plavi u nedjelju gostuju kod prvoplasirane ekipe Dinama. Utakmica se igra od 16:30. Nakon 5 uzastopnih pobjeda ovo će biti pravi test za našu mladu ekipu kod lidera prvenstva koji kod kuće ima 100% učinak.

U okviru 20-tog kola Druge lige FBiH sjever FK Mladost Kikači dočekuje Bosnu iz Mionice.

Mladost se nalazi u odličnoj formi. U prva četiri kola proljetnog dijela prvenstva imaju tri pobjede i jedan poraz, od toga samo jedan gol primljen te devet postignutih golova.

Prva liga TK

Nakon 19. odigranih kola, sa trenutnom pozicijom, 4. mjesto na tebeli, Mladost 78, daleko je ispred protivnika koji dolazi u goste, odnosno ekipe DSK.

Utakmica Mladost 78-DSK igra se u nedjelju, u okviru 20. kola Prve lige TK.

DSK zauzima 8. mjesto na tabeli.

U okviru 20. kola prve lige TK NK Rainci gostuje u Zelinji Donjoj kod ekipe NK Trebava. NK Rainci nalazi se na solidnom 6. mjestu na tabeli.

2. Liga TK

U okviru 17. kola, 2. Lige TK, FK Krušik je ponovo gost kod drugoplasirane ekipe iz Omazića i njihovog prvog pratioca na tabeli, te naše momke sigurno očekuje jedna zanimljiva utakmica u Banovićima. Naši momci već dugo vremena ne znaju za poraz, a nadamo se da će tu formu zadržati i u nedjelju u Banovićima.

Pozivamo sve navijače da dođu i podrže naše momke i povedu ih do nove pobjede koja bi značila puno toga, poručuju iz kluba.

Utakmica u Banovićima ima veći značaj nego do sada odigrane jer u ovoj utakmici bi se moglo riješiti pitanje putnika u veći rang takmičenja, ili u drugom slučaju ponovo prvenstvo učiniti zanimljivim.

FK “Memići” kojem su bodovi neophodni za bijeg iz opasne zone u nedjelju dočekuje ekipu Sapne. Kako je ovo jedna od izazovnijih utakmica i ekipa Memića poziva navijače da proprate ovaj događaj, te daju podršku našim momcima.

ntv.ba

Exit mobile version