Site iconNEON Televizija

Vježba evakuacije i spašavanja od požara biće održana u srijedu u OŠ Rainci Gornji 

JU OŠ “Rainci Gornji” dostavila je obavještenje u našu redakciju, a koje se odnosi na planirane aktivnosti o pokaznoj vježbi evakuacije i spašavanja u slučaju požara, koja će se održati 6. marta u pomenutoj školi, a značajna je za roditelje, učenike, kao i članove lokalne zajednice.

Kako vježba sadrži prisustvo interventnih službi, radi sprečavanja uzenimiravanja javnosti, ovim putem želi se upoznati građanstvo o održavanju pokazne vježbe.

Obavještenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani roditelji i članovi lokalne zajednice,

Želimo vas obavijestiti o planiranoj aktivnosti koja će se odvijati u Osnovnoj školi “Rainci Gornji” – simulacija/vježba pod nazivom “Evakuacija i spašavanje od požara”.

Datum održavanja simulacije je 6. mart 2024.godine, sa početkom u 10:00 sati.

Cilj ove simulacije je doprinijeti sigurnosti i dobrobiti naših učenika kroz praktično iskustvo u slučaju požara ili slične izvanredne situacije. Uz podršku lokalnih nadležnih institucija, uključujući policiju, vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć, provest ćemo vježbu evakuacije kako bismo bili pripremljeni i spremni reagovati u hitnim situacijama.

Molimo vas da imate razumijevanja za prisustvo navedenih službi tokom vježbe. Njihova prisutnost pruža dodatnu sigurnost i podršku našoj školi i zajednici u cjelini.

Važno je istaknuti da će ova simulacija biti pažljivo planirana i nadzirana kako bi osigurali sigurnost svih sudionika. Učenici će biti upoznati s postupcima evakuacije i pravilima ponašanja u hitnim situacijama.

Vaša podrška i razumijevanje ključni su za uspješno provođenje ove vježbe. Ako imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti, slobodno nas kontaktirajte kako bismo vam pružili dodatne informacije i osigurali vašu mirnoću.

Exit mobile version