Kalesija -7°

Više detalja o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginulo pet madića


U automobilu „peugeot“ izgorjeli Darijan Nikić (28) i braća Mario (29) i Mato (26) Milić Iz „fiata“ ispala tijela braće Filipa (23) i Nikice Mendeš (22)
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro oko četiri sata na putu Brčko – Cerik u mjestu Dubrave život su izgubila petorica mladića. Prema prvim policijskim podacima, direktno su se sudarili „fiat punto“ i „peugeot 607“, koji se prilikom udara i zapalio.

Strahovit udar

Na licu mjesta jučer ujutro moglo se vidjeti kako iz izgorjelog „peugeota“ radnici pogrebnih preduzeća „Eneledž“ i „Iris“ na jedvite jade izvlače tri ugljenisana tijela. Iz „fiata“, koji je završio desetak metara dalje u obližnjoj njivi, tijela poginulih ispala su vani.
Prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, u „fiatu“ su se nalazila braća Filip (23) i Nikica (22) Mendeš iz Bosanske Bijele kod Brčkog, dok je za upravljačem „peugeota“ bio sin nekadašnjeg ministra za zdravstvo u Vladi Distrikta i uglednog brčanskog ljekara Slavka Nikića Darijan Nikić (28). S njim su se u vozilu nalazila još i braća Mario (29) i Mato (26) Milić iz Štrepaca kod Brčkog.
Jedini svjedok stravične nesreće je Anton Toni Jurić, koji je, iako još u šoku, smogao snage i prisutnim novinarima ispričao detalje.

– Čuo sam strahovit udar i u prvi mah mislio sam da mi neko pokušava ukrasti automobil. Izašao sam vani i vidio vatru koja je sukljala ispod haube „peugeota“. Otrčao sam da pomognem povrijeđenima. Vatra je veoma brzo zahvatila cijeli automobil i nije im bilo pomoći. To je trajalo oko dvije do tri minute. Potresno je bilo slušati krike putnika u „peugeotu“ koji nisu mogli izaći, jer su vrata bila zaključana i nisu se mogla otvoriti – kazao je vidno potreseni Jurić.

Naređena obdukcija

Iz policije Brčko Distrikta saopćeno je da je, prema prvim informacijama, do saobraćajne nesreće došlo u direktnom sudaru „peugeota“, koji se kretao iz pravca Cerika prema Brčkom, dok je iz suprotnog pravca išao „fiat“.
Tijela nastradalih prevezena su u Gradsku mrtvačnicu, gdje će biti urađena obdukcija.

rtvtk.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE