Kalesija -3°

VIDEO: Američka služba u zračnoj luci pred svima pipala djevojčicu kao da je terorist

Prije sedam dana američki mediji su objavili snimku na kojoj se vidi kako službenica zračne luke u New Orleansu pretražuje djevojčicu te je to razvilo burnu raspravu o svrsishodnosti takvog postupka.

Iz američke Uprave za sigurnost transporta su rekli kako je službenica zračne luke slijedila propisanu proceduru kada je pretraživala šestogodišnjakinju. No, iako su rekli da je službenica koristila propisanu proceduru, obećali su da će napraviti plan kako pregledavati skupine stanovništva koje manje predstavljaju potencijalnu opasnost za sigurnost putnika, kao što su djeca, piše CNN.

Prije nego su je pretražili, djevojčica se bunila. “Djevojčici koja se vidno bunila i govorila ‘ne želim to raditi’, bi trebalo barem dati malo privatnosti”, kazala je izvršna direktorica Američke udruge za civilna prava iz Louisiane Marjorie Esman te je dodala kako šestogodišnjakinja ne treba imati takav tretman jer u prvom redu nije bilo razloga sumnjati da su ona ili njezini roditelji kriminalci.

Iz Uprave za sigurnost transporta su kazali kako službenici rade s roditeljima kako bi se obavilo dostojanstveno pretraživanje obitelji, ali dodaju i kako teroristi znaju “manipulirati socijalnim normama” kako bi izbjegli pozornost.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kalesija: U prepunoj sali BKC-a održana tribina „Lijek za tugu i br …

   “Poslanik u mom srcu”: Dodijeljene nagrade pobjednicima literarn …

  U BiH najmanje 50.000 patoloških kockara

  Od nove godine u TK u primjeni samo elektronske zdravstvene legitimaci …

  Otvorenje Roditeljske kuće u Tuzli u proljeće 2024.

  CLOSE
  CLOSE