Site iconNEON Televizija

Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno ukupno 31 vozač, izdato 176 prekršajnih naloga

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP TK su tokom provođenja redovnih aktivnosti na pojačanoj kontroli učesnika u saobraćaju, u dane vikenda (12.04.-14.04.2024.godine) na području Tuzlanskog kantona kontrolisali ukupno 195 motornih vozila kojom prilikom je za utvrđene prekršaje izdato 176 prekršajnih naloga. 

S tim u vezi, izvršeno alkotestiranje 76 vozača, gdje je utvrđeno da 31 vozač upravlja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, te su isti odmah isključeni iz saobraćaja, dok su 4 vozača zadržana u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a do otriježnjenja (zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg). Pored navedenog, sankcionisano je i 11 vozača koji su tokom vožnje koristili mobilni telefon suprotno odredbama Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH, dok je 8 vozača sankcionisano i isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja motornim vozilom, a prije sticanja prava na upravljanje vozilom kao i zbog upravljanja neregistrovanim motornim vozilom, te je 12 vozača je sankcionisano zbog prekršaja počinjenih prema pješacima. Za ostale prekršaje iz oblasti Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH izdato je 45 prekršajnih naloga.

Uprava policije MUP TK-a i ovom prilikom apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako vozače tako i pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, u cilju povećanja stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, odnosno smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, a posebno nezgoda sa nastradalim licima.

Exit mobile version