Site iconNEON Televizija

Uhapšeni zato što imaju brade i što su muslimani

Svakog 12.jula Srebrenicom inače općinom u kojoj je počinjen genocid i općinom iz koje potiče sadašnji ministar sigurnosti Sadik Ahmetović četničke trupe uzvikuju parole poput one „nož, žica Srebrenica“, „zakolji balije“, „pobij muslimane“, ali pripadnici SIPA-e nikada nisu uhapsili ni jednog prestupnika inače pristalicu Četničkog ravnogorskog pokreta.

Ali zato naoružani policajci danas su u kalesijskom naselju Brda izvršili pretrese porodičnih kuća Mehe i Mustafe Đedovića koji su pretpostavljate muslimani. Njihove kuće su pretresene samo zato što i Meho i Mustafa imaju bradu, a uz to još su i muslimani.

– Došli su oko šest sati sa kapuljačama na glavi i upali su mi u kuću rekao je Meho Đedović, ističući da su pripadnici SIPA-e imali nalog Tužilaštva za pretres objekata.

Ništa nisu našli, nakon pretresa objekata odveli su nas u Tuzlu, gdje smo davali izjave čitav dan o navodnoj prodaji oružja istakao je Meho. Nudili su neke slike da prepoznamo neke ljude koji su navodno teroristi istakao je Mustafa, koji je kroz smijeh rekao da ih je ovo samo oljačalo jer pripadnici SIPA-e smiju samo muslimane da hapse.

I Mustafa Đedović razočaran je postupcima SIPA-e, ističe kako je priveden na saslušanje samo zato što ima bradu i što je musliman.

Podsjećanja radi prošle godine Sadik Ahmetović inače „igrač“ Sulejmana Tihića je podigao tenkove i vojne džipove tragajući za teroristima i vehabijama u Maoči, naravno ništa osim kuhinjskih noževa nije pronađeno, ali je zato FTV imala ekskluzivno pravo prenosa pretresa kuća muslimana. Ne čudi ni činjenica da je ista televizija zajedno sa „Alijansom“ koja je vladala na sreću veoma kratk u Gvantanamo smjestila bosanske muslimane koji su branili ovu državu, a postali su teroristi samo zato što imaju duže brade.

Međutim Meho i Mustafa Đedović iz ovoga izlaze jači, a protiv SIPA-e će podnijeti tužbu zbog uznemiravanja i zbog nepotrebne akcije.

Nakon svega što se izdešavalo porodicama Đedović, Mustafa se našalio i rekao da je ostao iznenađen kada je pripadnik SIPA-e došao do jednog sanduka sa pčelama i pitao šta je unutra tražeći da to otvorim.

Iz kuće Đedovića, inspektori su odnijeli oko 15 CD-ova islamskih učenja, kao i računare i mobitele radi provjere.

Inspektori su kako saznajemo izvršili i pretrese kuća koje su u vlasništvu Rasima Zulića i Samira Šehića. Istraga o ovom slučaju je još uvijek u toku, a Meho i Mustafa navode da su se borili za ovu državu i da od Sadika Ahmetovića očekuju da konačno počne hapsiti i četnike koji ugrožavaju sigurnost i opstanak naše države.

Exit mobile version