Kalesija 18°

Učenici OŠ Memići obilježili 22. april – Dan planete Zemlje

Učenici I-b i II-a razreda Osnovne škole Memići predvođeni svojim razrednicama 22. aprila 2011. godine (petak) u prepunom holu škole naših učenika, roditelja i nastavnika predstavili su se priredbom sa raznovrsnim bogatim sadržajima posvećenim 22. aprilu – Danu naše planete Zemlje.

Svečanu priredbu otvorila je nastavnica Aida Volić-Ćatović sa prezentacijom Projektni dan: ,,Dan planete Zemlje”

U nastavku programa predstavili su se plesna grupa učenika II-a razreda (Aida, Amra, Eldin, Bećir, Halim, Emir, Enisa, Nirmela, Ajla i Amer) uz pjesmu ,,Planeta Zemlja”, potom je uslijedila prezentacija radova u projektu u kreativnim radionicama učenika I-b i II-a razreda (Bakir, Muharem, Alisa, Armin i Amina), zatim recital „Planeta Zemlja” učenika II-a razreda (Adelisa, Amina, Ajla, i Ismir) i pjesma svih učenika I-b razreda ,, Platnena vrećica”.

Na kraju priredbe organizatori priredbe su počastili slatkišima sve učenike, roditelje, nastavnike i druge goste i podjelili edukativne afiše posvećene Danu planete Zemlje.

Program su priredile nastavnice Aida Volić-Ćatović i Mirela Fejzić, a vodile vrijedne učenice učenice II-a razreda Amina i Ajla.

Treba naglasiti da su prije obilježavanja ovog datuma prethodile brojne aktivnosti kao što su: kreativno-edukativne radionice za djecu u kojima su učestvovali i roditelji, aktivnosti na šivenju i ukrašavanju platnenih vrećica, izrada prezentacije, plakata, parola, likovnih radova i edukativnih brošura.

Ped početak priredbe postavljena je izložba učeničkih radova koje su izrađivali u kroz kreativne radionice, a članovi ekološko-cvjećarske sekcije sa svojim rokovodiocem su posadili cvijeće pored staza u školskom parku.

Podršku u aktivnostima na pripremi i realizaciji obilježavanja Dana planete Zemlje pružilo je rukovodstvo škole, a novinarska sekcija svojim pisanim i foto zapisima propratila ovu uspješno sprovedenu priredbu.

Cilj navedenih aktivnosti je educiranje djece o zaštiti okoliša, podizanje ekološke svijesti djece, roditelja i drugih, poticanje aktivnog učešća u provođenju mjera zaštite okoliša, podizanje opšte ekološke svijesti i kreativan rad u cilju prevencije neprihvatljivog oblika ponašanja.

Prisutni nisu krili zadovoljstvo organizacijom, bogatstvom sadržaja, kreativnošću i nastupima naših malih učenika, od kojih većina prvi put javno nastupa.

Pogledajte i foto zapis:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Oružane snage BiH obilježavaju 18 godina postojanja

  Obavještenje korisnicima prava na novčanu egzistenciju

  Ženska fudbalska reprezentacija BiH danas protiv Slovenije: Na spisku …

  Emina Dervišević dobila Evropsku nagradu u medicini, posvetila je po …

  VIDEO/Održana Centralna rasprava o Nacrtu budžeta: Oko 120 prijedlog …

  CLOSE
  CLOSE