Site iconNEON Televizija

U nedjelju biciklijada: “Očekujemo vaš dolazak”

Biciklijada koja okuplja veliki broj zaljubljenika u biciklizam jeste i ona koja se održava u Kalesiji. Iako se centralna biciklijada održava u septembru mjesecu, u povodu Dana općine Kalesija, BK Kalesija je želio građanima naše općine i zaljubljenicima ovog sporta, pokloniti biciklijadu i otvoriti novu sezonu.

Učesnike biciklijade očekuje lijepo druženje i dobra vožnja. I ovaj put su organizatori se potrudili da biciklijada bude prilagođena svima, odraslima, djeci, rekreativcima i profesionalcima.

Biciklistički klub Kalesija u saradnji sa Općinom Kalesija organizuje biciklijadu u nedjelju, 21. maja, a u povodu Dana općine Kalesija.

Start biciklijade je planiran u 10:30 sati, a okupljanje će početi od 09:30 sati, na platou ispred zgrade općine Kalesija.

PROTOKOL ZA BICIKLIJADU

– 09:30 – 10:20 – prijava i okupljanje učesnika na platou ispred zgrade Općine

– 10:20 – obraćanje načelnika i predstavnika BK „Kalesija“

– 10:30 – start biciklijade

– 12:00 – kraj biciklijade, dodjela zahvalnica i zakuska za učesnike na platou ispred zgrade Općine

Biciklistička ruta je prilagođena za sve uzraste, dužine je oko 6,0 km i trajat će oko 50 minuta, a cilj je animiranje šire populacije i promocija biciklizma, kod djece posebno!

*Ruta kojom će se kretati biciklijada: Okupljanje ispred zgrade općine Kalesija (kod Šehidskog spomen obilježja)- Ulicom Žrtava genocida Srebrenice do sportske dvorane – lijevo prema Ulici Halisijska – Halisijskom ulicom do magistralnog puta – prelazak magistralnog puta i nastavak Ulicom Kapetana Hajrudina Mešića Hajre – lijevo Sarajevskom ulicom do Ulice 23. maja – do magistralnog puta – vožnja magistralnim putem do skretanjau Ulicu 12. mart – Prvih žrtava agresije na BIH i vožnja do Sportske dvorane –povratak Ulicom Žrtava genocida Srebrenice na plato ispred zgrade Općine Kalesija gdje je kraj rute.

Nakon završenog prvog dijela biciklijade, za goste kluba, biće organizovana duža i ozbiljnija ruta.

Više detalja o biciklijadi možete saznati skeniranjem koda.

Iz BK Kalesija podsjećaju: Za svu djecu mlađu od 8. godina, obavezno prisustvo jednog od roditelja kao i korištenje kacige.

Podsjećamo, BK Kalesija je prošle godine organizovao po prvi puta dječiji biciklijadu, a oni su i redovni učesnici i drugih biciklijada.

IZ BK Kalesija očekuju učešče članova kluba, kao i svih ljubitelja biciklizma i to u što većem broju, a na kalesijsku biciklijadu prethodnih godina dolazili su i reprezentativci u biciklizmu.

Na biciklijadi učestvuju biciklisti iz Živinica, Sapne, Tuzle, Banovića, Kladnja, manjeg bh. entiteta…i naravno domaćini koji su iz godine u godinu sve bolji i profesionalniji u organizaciji ovakvog sportskog događaja.

A kako je izgledala biciklijada u septembru mjesecu u organizaciji BK Kalesija pogledajte u videu:

Svi ste dobrodošli! Ponesite dobru volju, osmijeh, bicikl i kacigu. To je dovoljno.

Zbog biciklijade doći će i do privremene izmjene režima saobraćaja u centru Kalesije, stoga obratite pažnju.

Exit mobile version