Kalesija 16°

Tuzlanska policija vrši pojačan nadzor škola nakon oružanog napada učenika u Lukavcu

S početkom nove školske godine policija u Tuzlanskom kantonu počela je sa intenzivnijim nadzorom škola, što je mjera nakon nedavnog oružanog napada učenika u Lukavcu. Kako saznaje Klix.ba, posebna provjera izvršena je u dvije škole u Lukavcu, a na osnovu prijave koja se pokazala neosnovanom.

Naime, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) u okviru svojih pojačanih aktivnosti, a u skladu sa nedavno utvrđenim pravcima djelovanja vezano za obezbjeđenje što povoljnijeg nivoa sigurnosti, kako za učenike, tako i nastavno i drugo osoblje u školama na području kantona, obilazi škole i školsko okruženje.

Policija ispred Osnovne škole Lukavac Grad (Foto: A. K./Klix.ba)

Kako su nevleli iz policije, njihovi službenici po potrebi konsultuju nastavno i drugo osoblje te se obavljaju i razgovori, ukoliko za to postoji potreba, a s obzirom na sigurnosno interesantna saznanja.

“Tako su jučer u Osnovnoj školi Lukavac Grad i u Osnovnoj školi Lukavac mjesto u Lukavcu, a u vezi prijava zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije, izvršene sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija te je utvrđeno da su navodi prijava neosnovani”, kazali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Pojačano prisustvo policije u školama odvija se nakon nedavnog događaja u kojem je bivši učenik osnovne škole u Lukavcu, stigao sa pištoljem u obrazovnu ustanovu, nakon čega je hicem teško ranio nastavnika i pomoćnika direktora škole.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE