Kalesija 18°

Tuzla: Mirni protest UG “Žene Srebrenice”

Članice Udruženja “ Žene Srebrenice” i ovog 11. tog u mjesecu mirnim okupljanjem u Tuzli poslale su poruku da je sve manje živih svjedoka genocida počinjenog u Srebrenici, ističući bol koju osjećaju jer posmrtni ostaci njihovih najmilijih nisu pronađeni. „Naša borba traje punih 28 godina i svaki jedanesti dan u mjesecu budi sjećanja na vrijeme kada smo ostali bez članova svojih porodica. Nažalost, mnoge porodice još uvijek tragaju za njihovim posmrtnim ostacima. Još veću tugu izaziva činjenica da su počinioci ovih zločina na slobodi“, kazale su članice Udruženja „Žene Srebrenice“ na mirnom protestu u Tuzli.

Članice ovog udruženja ni danas nisu bile same. Podršku im je pružio Medžlis Islamske zajednice Tuzla, odnosno njegova tri džemata; Donja Obodnica, Donji Čaklovići i Dobrnja.

Sjećanje na genocid u Srebrenici najvažniji je zadatak mlade generacije. Kazali su to danas i učenici Gimnazije  „Meša Selimović“ iz Tuzle koji su bili dio mirnog protesta.

Danas su upućena poruka Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, ali i institucijama za traženje nestalih osoba da pronalazak i identifikacija nestalih moraju biti brži i efikasniji.

(RTV TK)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE