Kalesija 18°

Teška saobraćajna nesreća u Tuzli, povrijeđeno pet osoba, među kojima osmogodišnja djevojčica

U utorak, 26. septembra, oko 22,30 sati na regionalnom putu R-470, u naselju Orašje, grad Tuzla, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo „Golf V“ kojim je upravljao E.B., rođen 2004.godine iz Tuzle, putničko motorno vozilo „Golf VI“ kojim je upravljala S.K., rođena 1982.godine iz Tuzle i putničko motorno vozilo „VW Touran“ kojim je upravljao N.K., rođen 1979.godine iz Tuzle. Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Tuzla, pripadnici PVB Tuzla i ekipe SHMP Doma zdravlja Tuzla.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi 8-godišnja saputnica iz pmv. “Golf VI” je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla gdje je zadržana na daljem liječenju, saputnik iz pmv. “Golf V” I.B., rođen 2004.godine iz Tuzle je takođe zadobio teške tjelesne povrede, dok su S.K., E.B., 13-godišnja saputnica iz pmv. “Golf VI”, saputnik iz pmv. “Golf V” H.B., rođen 2004.godine zadobili lake tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla.

Za vrijeme vršenja uviđaja, 26/27.09.2023.godine, u vremenskom periodu od 22,45 do 02,45 sati došlo je do potpune obustave saobraćaja na navedenoj dionici, te se isti odvijao alternativnim putnim pravcima. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS Zapad i OKP PU Tuzla.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Oružane snage BiH obilježavaju 18 godina postojanja

  Obavještenje korisnicima prava na novčanu egzistenciju

  Ženska fudbalska reprezentacija BiH danas protiv Slovenije: Na spisku …

  Emina Dervišević dobila Evropsku nagradu u medicini, posvetila je po …

  VIDEO/Održana Centralna rasprava o Nacrtu budžeta: Oko 120 prijedlog …

  CLOSE
  CLOSE