Kalesija

Svekrvin recept za sevdiđah

Sevdiđah je jedna od tradicionalnih poslastica,možda i pomalo zaboravljenih. U prošlim vremenima seviđah je često bio na trpezi naših domaćica. Fatima Redžić prvi sevdiđah napravila je još kao djevojčica a i danas kaže vrlo često pravi.

Recept:

3 jaja i čašu šećer staviti u posudu te umutiti. Potom dodati čašu i pol pekmeza. Ponovo sve umutiti i dodati pola kilograma kajmaka. Po mogućnosti domaćeg kajmaka. Zatim dodati čašu i po jogurta. Sve zajedno umititi i dodati 2 čaše kukuruznog brašna,te 3 kašike bijelog brašna. Umutiti te dodati prašak za pecivo i vanilin šećer.

Agda: Kada prokuha voda dodati šećera po želji. Zaliti vreo biskvit vrelom agd

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Dr. Mirsad Selimović otvorio polikliniku Adria: Pristup vrhunskoj zdr …

Život s invaliditetom u Kalesiji: Neprilagođeni pješački prelazi, …

Kup NSTK: Porazi Rainaca i Bosne

Konstituisan novi saziv GV Živinice: Nail Jusić izabran za novog-sta …

Servisne informacije iz Živinica (5. 12. 2024.)

CLOSE
CLOSE