Kalesija -8°

Slovenac Rudi Zavrl prihvatio da bude imenovan za predsjednika NS/FS BiH

Rudi Zavrl prihvatio je mogućnost da bude imenovan na mjesto predsjednika Komiteta za normalizaciju koji će UEFA i FIFA nametnuti suspendiranom Nogometnom savezu BiH, a svoju saglasnost za to dala je i Slovenska federacija (NZS), čiji je Zavrl počasni predsjednik.

Kako saznajemo, UEFA i FIFA su na adrese Zavrla i NZS uputili upit o njegovom eventualnom angažmanu u čišćenju bh. fudbala od korova, na koji su dobili pozitivne odgovore.

Mada je nejasno jesu li slični upiti otišli i na adrese drugih potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika Komiteta, odnosno, je li Zavrl jedina UEFA-i i FIFA-i prihvatljiva varijanta, ne bi nas trebalo iznenaditi ako slovenski zvaničnik u narednih nekoliko dana bude predstavljen kao predsjednik Komiteta.

Shodno tome da mu UEFA i FIFA zabranjuju da daje izjave za medije, Zavrl je, kao i obično, bio rezerviran pema ovoj temi, ali nam je bilo znakovito da nije demantirao našu informaciju.

– FIFA-i i UEFA-i sam poslao izvještaje i razgovarao sa Marcelom Benzom. Ostalo zaista ne znam. Dvije asocijacije ovih dana trebaju formirati taj neki komitet i to je sve što znam. Ostalo je sve isto kao onog dana kada sam otišao iz Sarajeva – rekao nam je Zavrl.

I u NZS nismo naišli na raspoloženog sugovornika, ali ponovo nismo dobili demantij.

– Za takve teme trebate se obratiti FIFA-i i UEFA-i jer mi nismo dužni odgovarati na pitanja o njihovim planovima i akcijama – rekao nam je portparol NZS-a.

Po zanimanju pravnik, Zavrl je igračku karijeru (1962.-1976.) proveo u Ljubljani, Olimpiji, Svobodi i Primorju, a imao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju bivše Jugoslavije.

U Nogometnom savezu Slovenije bio je generalni sekretar i predsjednik, a od 2009. je počasni predsjednik. Obavljao je niz dužnosti u UEFA-i i FIFA-i kao član komisija za mlade reprezentacije, za nogometne saveze, za fer-plej… Delegat je UEFA-e i FIFA-e.

Dnevni Avaz

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE