Site iconNEON Televizija

Sinovi Podrinja u humanoj misiji koja je izazvala suze kod majke koju rijetko ko posjećuje

Aktivisti iz Podrinja, odnosno neprofitna organizacija pod nazivom “Sinovi Podrinja” u mjesecu ramazanu realizovali su nekoliko humanitarnih akcija.

Pripremili su preko 80 veoma bogatih prehrambenih paketa za starije sugrađane i podijelili ih onima koji su ih najviše bili potrebni.

Također, oni organizuju i pojedinačne posjete starijim sugrađanima u vrijeme iftara, kako se ne bi osjetili usamljeno, već radost mubarek mjeseca podijele i sa osobama treće životne dobi.

U posljednjoj posjeti starijih sugrađana naišli su na majku Arifu Šabanović iz Trubara, Srebrenica, koja je zbog njihovog dolaska pustila suzu. Majku rijetko ko posjećuje. Ovo je prva posjeta za vrijeme ramazana. Teško živi, te lijekove koje koristi su skupi.

Upravo suze ove majke govore koliko su dobrog učinili. Samo lijepa riječ, toplina, razgovor, dovoljni su bili da joj vrate nadu u život. U dobre ljude. Mnogo je povratnika koji žive u teškim uslovima, posebno starije osobe, koje žive od minimalnih mjesečnih naknada.

Osim što u mubarek mjesecu brinu o starijim sugrađanima, ljepotu ramazana podijelili su i sa najmlađim. Sinovi Podrinja su proteklog vikenda organizovali jednodnevni izlet u Sarajevo za djecu iz Podrinja.

Preko stotinu omladinaca i omladinki je obilazilo glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo. Posjetili su Begovu džamiju, Baščaršiju, muzej Alije Izetbegovića, Tabijju, mezara rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, Zemaljskog muzeja.

A nakon obilaska druženje su nastavili na iftaru.

Tokom mjeseca ramazana pomenuta organizaciji čini sve napore da bi ove mubarek dane učinili ljepšim povratnicima, koji su nakon agresije se vratili u svoje Podrinje. Mnogo je majki, sestri, roditelja koji su ostali bez svojim najmilijih, a kojima su ramazani tužni iz tog razloga, jer nemaju s kim podijeliti radost istog. Kako se ne bi osjećali zaboravljeno i usamljeno, u mjesecu zajedništva i dobročinstva, ovakav vid humane misije oplemenio je srca volontera, a onih koje su posjetili srca su ispunili radošću i osmijehom.
Osim u mjesecu ramazanu podrška Sinova Podrinja ne izostaje ni u drugim aktivnostima. Posebno se ulaže u segment obrazovanja, edukacije, sporta, u mlade osobe kojima ćemo domovinu ostaviti u amanet. Vizija i misija Sinova Podrinja jeste doprinos razvoju područja Podrinja, kao i cijele Bosne i Hercegovine.

Exit mobile version