Kalesija

Sapna i Teočak već 24 sata bez struje i vode

Građani općina Sapna i Teočak, zbog kvara, od jučer ujutro su bez električne energije i vode.

Nije to ništa novo za građane ove dvije općine, koji strahuju sa prvim vjetrom, kišom, snijegom…Ovog puta sve de desilo u “po bijelog dana” na temperaturi od 30-ak stepeni celzijusa. S obzirom na visoke temperature, građani strahuju za hranu u frižiderima i zamrzivačima, a privrednici su očajni, posebno trgovci i ugostitelji.

Sapnjaci i Teočani se još uvijek sjećaju “mračnog ulaska” u 2018. godinu. Tada su povodom čestih prekida u snabdijevanju električnom energijom , a što je kulminiralo u noći 31.decembra 2017., održane vanredne sjednice OV Sapna i Teočak.

Rukovodstvo Elektrodistribucije Tuzla tada je obećalo da će učiniti sve da se ovaj problem riješi. Međutim obećanje je ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Rijetko prođe neki dan, a da ne dođe do nestanka struje. Zbog nemara nadležnih najviše ispaštaju građani. Nije pojmljivo da u 21. vijeku zbog isključenja struje nemaju pune baterije na mobitelima, moraju strahovati za hranu i piće u frižiderima, a uz struju nemaju ni vodu. Kako se radi o rubnim i nerazvijenim općinama, pitanje je ko će da investira u općine u kojima se ne može garantovati ni struja 24h bez prekida. Građani su očajni. Pozivaju na kolektivni bojkot plaćanja usluga elektrodistribuciji, koja je još jednom pokazala nemar i potvrdila da im je do Sapne i Teočaka stalo kao do “lanjskog snijega”, piše Radio Glas Drine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE