Kalesija 18°

Riješeno trajno stambeno zbrinjavanje za 19 porodica u Kladnju

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji Bosne i Hercegovine realizira projekat koji osigurava smještaj porodicama kroz Regionalni stambeni program (RSP).

Završena je implementacija projekta za neprofitno socijalno stanovanje u Kladnju. Devetnaest porodica iz populacije povratnika, raseljenih i socijalno osjetljivih danas je preuzelo ključeve novoizgrađenih stanova i time trajno riješili stambeno pitanje.

Uručenju ugovora i useljenju korisnika prisustvovali su ministar za ljudska prava Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, federalni ministar za ljudska prava i izbjeglice Nerin Dizdar, načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović, predstavnici donatora iz Europske unije.

“Sretni smo što smo izgraditi ova dva funkcionalna i kvalitetna objekta ovdje u Kladnju i što su korisnici uselili u njih prije zime. Ovo je rezultat dobre saradnje domaćih institucija i Europske unije koji su bili uključeni u realizaciju ovih projekata i ono što je najvažnije vidimo devetnaest sretnih porodica. Danas smo zaboravili sve poteškoće na koje smo nailazili u izgradnji  objekata jer smo došli do konačnog cilja i uslovnih prostorija za buduće korisnike”, istakao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar

Ključeve stana preuzeo je i Mustafić Senaid.

“Protjeran sam iz Milića. Boravio sam u kolektivnom centra 27 godina. Ovo je veliki dan za sve nas. Današnjim danom sam riješio najznačajnije pitanje u životu. Sretan sam što ću sa budućim komšijama nastaviti svoj život i vjerujem da slijede bolji dani za sve nas.”, kazao je Mustafić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE