Site iconNEON Televizija

Recept za okruglice od krompira punjene mljevenim mesom

Okruglice od krompira punjene mljevenim mesom popularno je jelo u središnjem dijelu Europe, a posebno u Njemačkoj i Poljskoj.

Mi vam donosimo najjednostavniji recept za fine okruglice s mesom u kojima će uživati svi ljubitelji krumpira i junetine.

Sastojci:

Priprema:
Zagrijte malo ulja u velikoj tavi, pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte mljevenu junetinu, začinite je sa solju i paprom i pirjajte oko 10 minuta dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. U smjesu dodajte malo nasjeckanog svježeg peršina i češnjaka u prahu.
Podlijte meso s pilećim temeljcem i pustite da se sve zajedno kuha na srednje jakoj temperaturi dok tekućina ne ispari. Stavite meso sa strane i pustite da se smjesa ohladi.

Ogulite krompire, narežite ih na manje komade i stavite kuhati u posoljenoj vodi. Kada su krompiri kuhani, ocijedite ih i protisnite kroz presu. Pomiješajte ih s jajima, brašnom i krumpirovim škrobom. Dobiveno tijesto podijelite na manje loptice, razvucite ih u krugove, pa svaki od njih napunite s jednom žlicom mesne smjese. Prekrijte tijesto oko mesa i napravite okruglicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Imajte na umu da ćete tijesto lakše oblikovati u okruglicu ako je toplo.

Ovako pripremljene okruglice skuhajte u vrućoj posoljenoj vodi – stavite kuhati po 4 do 5 okruglica odjednom u lonac vruće vode i termički ih obrađujte oko dvije do tri minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu. Poslužite okruglice s umakom ili prilogom po želji. Prijatno!

Exit mobile version