Site iconNEON Televizija

Putevi u BiH: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Posebno izdvajamo područje Semberije i Posavine. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno držite odstojanje između vozila.

Zbog redovnog servisiranja  lijevih tunelskih cijevi tunela Hum, Pečuj, Ričice i Klopče  jutros u 8 sati zatvorit će se dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever.  Isključenje sa autoputa bit će preusmjereno na naplatno mjesto Zenica jug.

Od jutros je najavljen početak sanacije škarpi i nestabilnih kosina na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, zbog čega će saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Zenica-Nemila, Lašva-Kaonik, Kaonik-Busovača, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik (Malezijski put) svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 10-minutna propuštanja. Mole se svi vozači, koji se kreću od Cerika ka Brčkom da koriste obilaznicu preko Brke za Brčko, dok u suprotnom smjeru (Brčko-Cerik) koriste obilaznicu na kružnom toku preko Brke za Cerik. Također, deminerski radovi izvode se svakog radnog dana od 08 do 16 sati i na putnom pravcu  Lopare-Čelić (skretanje za Brusnicu).

Na dionici regionalnog puta Zavala-granica BIH/HR zbog neophodnih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Jutros u 08:30 sati iz Tarčina ka Ivan sedlu kreće vangabaritni teret, pa molimo vozače da u trenutku prolaska ovog tereta budu maksimalno oprezni i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Exit mobile version