Kalesija -2°

Putevi u BiH: Jutros se saobraća bez posebnih ograničenja

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez posebnih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Tokom dana očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas, držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.  

Zbog održavanja brdske auto trke danas i sutra (26. i 27.08.) u vremenu od 09 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati obilazno preko Gruda.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Počeli su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16;30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Danas od 16 do 18:30 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-436 Boračko jezero-Glavatičevo, zbog održavanja 20.Međunarodnog triatlon kupa Kulin ban Boračko jezero 2023.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prelazu Doljani nema čekanja na našoj izlaznoj rampi, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE