Site iconNEON Televizija

Putevi u BiH: Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Foto: Dunav.at

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima  putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Povodom Uskrsa, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Još danas je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske oprema ne putevima u Bosni i Hercegovini.

Exit mobile version