Kalesija -3°

PU Kalesija provodi kampanju: “Poštuj život ne oružje”

Saopćenje za javnost Policijske uprave Kalesija.

“OBAVJEŠTAVAMO VAS DA UPRAVA POLICIJE MUP TK-A, KAO I OSTALE POLICIJKSE AGENCIJE U BIH UČESTVUJE U KAMPANJI „POŠTUJ ŽIVOT, NE ORUŽJE” KOJA SE PROVODI NA PODRUČJU CIJELE BOSNE I HERCEGOVINE, UZ KONTINUIRANU INFORMISANOST I PODRŠKU KOORDINACIONOG ODBORA ZA KONTROLU MALOG ORUŽJA I LAKOG NAORUŽANJA U BIH A SVE U SARADNJI SA RAZVOJNIM PROGRAMOM UN U BIH (UNDP U BIH).

KAMPANJA JE ODGOVOR NA VELIKI BROJ INCIDENATA UZROKOVANIH VATRENIM ORUŽJEM SA TRAGIČNIM POSLEDICAMA KOJI SU SE DOGODILI U BLISKOJ PROŠLOSTLCILJ KAMPANJE JE PODIZANJE SVIJESTI JAVNOSTI O OPASNOSTIMA POSJEDOVANJA VATRENOG ORUžJA I TEŠKIM POSLEDICAMA, PO ŽIVOT I ZDRAVLJE LJUDI, ALI I POZIV NA KONKRETNU OPŠTU AKCIJU KAKO BI SE SPRIJEČILI SLUČAJEVI UPOTREBE ORUŽJA, TE PREVENIRAO I SMANJIO POSJED NELEGALNOG ORUŽJA U BIH.

KAPMANJA SE ODVIJA U TRI FAZE KROZ UČEŠĆE PREDSTAVNIKA UPRAVE POLICIJE MUP-A TKA U EMISIJAMA, POSTAVLJANJEM PLAKATA I BILBORDA SA KLJUCNIM PORUKAMA, EMITOVANJEM U ELEKTRONSKIM MEDIJIMA, NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, SLUŽBENOJ STRANICI MUP-A TK-A I DR.

U VEZI S TIM POLICIJSKI SLUŽBENICI PS KALESIJA ĆE DANA 20.11.2023. GODINE U VREMENU OD 12,00 DO 15,00 SATI ISPRED TC „BINGO” U TOJŠIĆIMA ORGANIZOVATI PROMOCIJU KAMPANJE SA KLJUČNIM PORUKAMA KAMPANJE I POZIVOM GRAĐANIMA ZA PREDAJU NELEGALNOG ORUŽJA KAKO JE TO REGULISANO PROPISIMA ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI TUZLANSKOG KANTONA”.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kalesija: U prepunoj sali BKC-a održana tribina „Lijek za tugu i br …

   “Poslanik u mom srcu”: Dodijeljene nagrade pobjednicima literarn …

  U BiH najmanje 50.000 patoloških kockara

  Od nove godine u TK u primjeni samo elektronske zdravstvene legitimaci …

  Otvorenje Roditeljske kuće u Tuzli u proljeće 2024.

  CLOSE
  CLOSE