Kalesija

Policijski istražitelji obavljaju detaljne  istražne radnje u vezi ubistva u Gradačcu, provjerava se i rad institucija

Istražni  timovi MUP-a TK po nalogu i pod nadzorom  Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona obavljaju obimne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tokom i nakon trostrukog  ubistva  i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu u petak 11. avgusta.

U određene provjere su uključene i druge policijske agencije. Policijski istražitelji  obavljaju  detaljne  istražne radnje i  rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za pomenute  događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi.

Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih doluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo  kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

 Naročito ne možemo i nećemo  odgovarati na različite neprovjerene  informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i  na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu  društvu u cjelini i  samom daljem toku istrage.

Danas će se održati sastanak operativne istražne  grupe tužilaca i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona  i dogovoriti  dalje smjernice u  rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na pomenute događaje.

Također, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati  postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim djelom nasilja u porodici povodom  konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja, stoji u saopštenju.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Odbojkaši upisali još jednu pobjedu

  Kozji sir proizveden u Tupkoviću osvojio gurmane širom svijeta: Za k …

  U petak panel diskusija “Nasilje nad ženama i djevojčicama na …

  Priča žene iz BiH obilazi region: Muž me ukr'o, kičmu sam lomila, …

  Putevi u BiH: Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putn …

  CLOSE
  CLOSE