Site iconNEON Televizija

Počeo drugi upisni rok na Univerzitetu u Tuzli

U prvom upisnom roku u prvu godinu prvog ciklusa i integrisanog prvog i drugog ciklusa na Univerzitetu u Tuzli upisan je 1.491 kandidat, od planiraniih 2.177 budućih studenata.

„Od toga je oko 1.400 uspješno položilo prijemni ispit. Od tih 1.400 kandidata, 1.070 kandidata je steklo pravo za upis i oni su stekli status studenta“ rekao je prof. dr. Nermin Sarajlić, prorektor za naučnoistraživački rad Univerziteta u Tuzli.

Najviše interesovanja bilo je za studijske programe Farmaceutkog , Elektrotehničkog i  Medicinskog fakulteta, dok je bilo i studijskih programa gdje nije bilo nijednog prijavljenog kandidata.

„Na tim fakultetima popunjena su sva mjesta za odgovarajuće studijske programe na tim fakultetima, Najmanje interesovanje bilo je pojedinim studijskim programima Prirodno-matematičkog odnosno Filozofskog fakulteta, konkretno na studijskom programu Historije i Biologije“ dodao je Sarajlić.

Za nepopunjeni broj mjesta, Univerzitet u Tuzli organizuje i drugi upisni rok koji počinje danas.

„Dakle od 23 augusta do 02 septembra zainteresovani kandidati  mogu podnijeti prijave na studentskim službama odgovarajućih fakulteta“ zaključio je Sarajlić.

Drugi  prijemni ispit za sve zainteresovane budue studente realizovat će se šestog septembra.

RTV SLON

Exit mobile version