Kalesija

Počela Javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2024. godinu, večeras Kalesija Gornja i Brda

Kako bi se kreirao Budžet Općine Kalesija po potrebama građana, jučer je krenula Javna rasprava po mjesnim zajednicama gdje su mještani imali priliku da iznesu svoje zahtjeve i na taj način pomognu da se rješavaju problemi iz njihovih sredina.

Naime, jučer su Javne rasprave o Nacrtu Budžeta za narednu godinu održane u MZ Bulatovci i Memići gdje je prisustvovao i općinski načelnik Sead Džafić, a večeras će biti u MZ Kalesija Gornja i Brda.

U razgovoru sa mještanima mi želimo da saznamo šta su njihovi prioriteti i šta je ono što trebamo uvrstiti u Budžet za narednu godinu. U Memićima i istočnom dijelu općine imamo problem sa vodosnabdijevanjem i to će biti prioritet za rješavanje, jer su mještani kazali da je to prvo što trebamo rješiti, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je prisutne upoznao i sa realnim stanjem u budžetu, ali i sa izostankom podrške većih nivoa vlasti što znatno utiče na određene projekte koji trebaju podršku većih nivoa jer Općina Kalesija nije u mogućnosti sama to finansirati.

Načelnik Džafić zajedno sa šefovima službi u Organu uprave pozvao je građane da dođu i u Kalesiju Gornju i Brda i da iznesu svoje prijedloge i pomognu da neki od njihovih projekata u narednoj godini bude u realizaciji.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954 KM, prosječna …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  CLOSE
  CLOSE