Kalesija -2°

Pjesma zaraznog ritma: Dino Merlin favorit kladionica na predstojećem “Eurosongu”!


Dino Merlin, ovogodišnji predstavnik BIH na “Eurosongu” priveo je kraju snimanje pjesme, za koju je autor teksta i kompozicije, a sa kojom će predstavljati našu zemlju.
Pjesma je snimana u Sarajevu i Ljubljani, dok se “mix” paralelno radio u Americi i Sloveniji. Oni koji su imali prilike da čuju ovu numeru, kažu da pjesma ima zarazan ritam i da već od samog starta podiže atmosferu, prenose srbijanski mediji.

U osnovi je kombinacija savremenog zvuka i etno instrumenata kao što su violine i drugi gudački instrumenti. Napravljen je manji stilski odmak u odnosu na njegov zadnji album, ali je i dalje ostao vjeran svom stilu.

“Mislim da umjetnik treba biti izabran na osnovu svojih sposobnosti da na “Eurosongu” predstavi svoju zemlju u najboljem svjetlu. Postoji mnogo primjera gde su umjetnici vrlo popularni u svojim zemljama, a nisu pravi izbor za “Eurosong”. Prema mom mišljenju ne postoji pravi recept za izbor izvođača za takmičenje”, kazao je Dino u intervjuu za azerbejdžansku državnu novinsku agenciju (APA).

Pjesma će premijerno biti izvedena 21. februara, na BHT1, a istog dana će se pojaviti i promotivni CD sa pjesmom Dine Merlina.

Prema procjenama brojnih svjetskih kladionica BiH je glavni favorit za osvajanje pobjede na ovogodišnjem takmičenju u Njemačkoj, pošto se očigledno računa na izuzetno veliku popularnost Dine Merlina u Evropi.

24sata.info

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE