Kalesija

Općinski načelnik posjetio Hajvaze i donirao 5.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa sekretrom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem i vijećnikom u OV Kalesija Arminom  Karićem posjetio je jučer naselje Hajvazi koje se nalazi na teritoriji opštine Osmaci, a koje je prije agresije na BiH pripadalo Kalesiji.  
Razlog posjete je Odluka općinskog načelnika o izdvajaju finansijskih sredstava u iznosu od 5.000 KM na ime izgradnje planinskog doma u ovom naselju koji će služiti za potrebe mladih i starih osoba i koji će biti izgrađen blizu dovišta Orlić.

Mi smo i ranije podržavali određene projekte u ovom i drugim povratničkim naseljima, kao što je izgradnja vodovoda, uređenje puta i mnoge druge projekte koji će pomoći ovim našim povratnicima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Džafić je kazao da u budžetu Općine Kalesija ima pozicionirana stavka za pomoć povratnicima te se nada da će vijećnici u narednoj godini dati odobrenje da se ta sredstva povećaju.

Alija Karić predsjednik Skupštine udruženja planinara “Repište” koji je preuzeo Odluku o doniranim sredstvima zahvalio se načelniku istakavši da će ovo mnogo značiti svim ljubiteljima prirode ali i svim mještanima Hajvaza koji su tražili da se krene sa realizacijom ovog projekta posebno jer se nalazi u neposrednoj blizini dovišta Orlić koje iz godine u godinu posjećuje sve više ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na sastanku načelnik je obećao da će podržati i druge projekte ali da oni moraju aplicirati za sredstva i većih nivoa vlasti kako bi zajedno sa sredstvima Općine ti projekti bili brže realizirani. U narednim danima načelnik će posjetiti i druga povratnička mjesta na teritoriji Osmaka, kako bi sa povratnicima razgovarao o potrebama i njihovim prioritetima. 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954 KM, prosječna …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  CLOSE
  CLOSE