Site iconNEON Televizija

Općinski načelnik obećao rješavanje problema u MZ Vukovije Gornje

Općinski načelnik Sead Džafić održao je danas sastanak sa predsjednikom Vijeća MZ Vukovije Gornje Sejfom Trgovčevićem i članom vijeća Alijom Aščićem sa kojima je razgovarao o deblokadi računa MZ Vukovije Gornje kao i pomoć u realizaciji projekata koji se planiraju.

U periodu od 2012. do 2016. godine jedna kalesijska firma izvodila je radove na izgradnji vodovodne mreže te je tadašnji predsjednik Vijeća MZ sa njima potpisivao ugovore i anekse koji su nas doveli do toga da smo sada Odlukom suda dužni na ime svega toga i zateznih kamata da isplatimo izvođaču 50.000 KM. Mi taj novac nemamo i zbog toga nam je blokiran račun, tako da su nam ruke svezane i ne možemo konkurisati na projekte jer moramo imati sopstveni račun, kazao je predsjednik Vijeća MZ Vukovije Gornje Sejfo Trgovčević.

On ističe da je to tuđi nemar i tuđe odluke koje će sada koštati najviše mještane Vukovija Gornjih jer svaka uplata novca na račun MZ automatski se preusmjerava toj firmi koja je dobila spor na nadležnom sudu.

Također, Trgovčević je načelnika upoznao i sa projektom izgradnje ulične rasvjete gdje također ne mogu da povuku sredstva iz Budžeta za te namjene, ali i sa problemom na izletištu Hamitkuša gdje došlo do osipanja zemlje te sve učestalim krađama gdje se vrši otuđenje ograde i drugih vrijednih stvari.

Načelnik Sead Džafić je obećao da će učiniti sve kako bi se pronašlo rješenje i kako bi se izvršila deblokada računa ove MZ. On je kazao da je do sada pomagao ravnomjerno sve MZ na području općine Kalesija, a istakao je i mnoge projekte koji su realizirani u posljednjih sedam godina od kako je na čelu općine.

Najveći problem koji su mještani imali, rješili smo, a to je vodosnabdijevanje MZ Vukovije Gornje ulaganjem sredstava u potisni cjevovod, a radili smo i na uređenju riječnih korita i lokalnih potoka, uređenje čitaonice, potporni zidovi kao i mnoge druge stvari kazao je Džafić.

Press služba Općine Kalesija

Exit mobile version