Kalesija

Općina Kalesija obećala pomoć u sanaciji PŠ Miljanovci

Grupa građana MZ Miljanovci na čelu sa predsjednikom Vijeća roditelja OŠ Kalesija u čijoj ingerenciji je i PŠ Miljanovci Muamerom Kamerićem u proteklom periodu pokrenula je niz akcija pomoći u renoviranju i opremanju ove škole.

Ispred samog objekta urađen je asfaltni prilaz, a u potpunosti je izvršena zamjena namještaja, odnosno stolova i stolica. Pred njima su nove akcije za koje je potrebno da se uključi kako lokalna zajednica tako i mnogi drugi.

To je bio i povod da ovu ustanovu posjete savjetnik općinskog načelnika Alija Džafić i šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović koji su razgovarali sa direktorom OŠ Kalesija Mirsadom Pezićem, predstavnikom Vijeća MZ Mevludinom Živčićem, predsjednikom Vijeća roditelja Muamerom Kamerićem, rukovodiocem PŠ Almedinom Mehić i Nerminom Sinanovićem.

Muamer Kamerić je prisutne upoznao sa svim aktivnostima koje se provode istakavši da je proritet da se rješe mokri čvorovi kao i stari oluci koji predstavljaju opasnost za samu djecu.

On se zahvalio predstavnicima Općine Kalesija koji su iskazali želju da pomognu aktivnosti i time pokažu da su uz Miljanovce i da su tu za bolje uslove školske djece.

Šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović kazala je da su Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić i do sada pomagali obrazovne ustanove iako je prvenstveno to nadležnost Vlade TK.

Naša djeca idu u ove škole i načelnik je stava da pomognemo onoliko koliko naš budžet dozvoljava. Svi znaju da nikada nismo i nećemo okretati leđa pozitivnim i lijepim stvarima, a ovdje smo svjedoci da se radi kako bi se djeci obezbjedili ljepši i bolji uslovi, kazala je Mujčinović.

Ona je pozvala nosioce aktivnosti da se obrate Općini Kalesija sa zahtjevom te da kažu šta su im trenutni prioriteti kako bi se pomoglo i kako bi se to uradilo prije snijega i lošeg vremena.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kalesijac Nadir Muhamedbegović debitovao za seniorski tim Sparsa

  Putevi u BiH: Usporeno se saobraća dionicama preko planinskih prevoja

  Servisne informacije iz Živinica (29. 11. 2023.)

  Servisne informacije iz Kalesije (29. 11. 2023.)

  U Behram-begovoj medresi u Tuzli promovisana knjiga Amele Delić Ašč …

  CLOSE
  CLOSE