Još jedan brz, ukusan i jednostavan ručak na bosanski način donosi nam bosanskikuhar.ba. Brže i jednostavnije za pripremu od bosnaskog lonca ili begove čorbe, ali sigurno podjednako ukusne, paša ćufte sigurno će postati jelo koje će se naći stalno mjesto na vašem jelovniku.
Sastojci:
- 500 grama mljevenog mesa
- 1 glavica crvenog luka
- Stari kruh bez kore
- vegeta
- Sol i papar
- Peršin
- ½ čajne žlice sode bikarbone
- 4 jaja
- Brašno
- ulje i maslac za prženje
Priprema:
Mesu dodajte sitno isjeckani luk koji ste prethodno izgnječili rukom i pomiješali s izmrvljenim starim kruhom, dva jaja, peršinom i sodom bikarbonom. Posolite i poparite, dodajte Vegetu po želji te sve skupa dobro izmiješajte.
Smjesu oblikujte u ćufte koje će te uvaljati u brašno i preostala dva razmućena jaja. Pržite na masnoći u omjeru pola maslac i pola ulje, dok ćufte ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite s prilogom po vašem izboru.