Site iconNEON Televizija

Okusi Bosne: Paša ćufte

Pasa-cufte-629x406

 

Još jedan brz, ukusan i jednostavan ručak na bosanski način donosi nam bosanskikuhar.ba. Brže i jednostavnije za pripremu od bosnaskog lonca ili begove čorbe, ali sigurno podjednako ukusne, paša ćufte sigurno će postati jelo koje će se naći stalno mjesto na vašem jelovniku.

Sastojci:

  • 500 grama mljevenog mesa
  • 1 glavica crvenog luka
  • Stari kruh bez kore
  • vegeta
  • Sol i papar
  • Peršin
  • ½ čajne žlice sode bikarbone
  • 4 jaja
  • Brašno
  • ulje i maslac za prženje

 

Priprema:

Mesu dodajte sitno isjeckani luk koji ste prethodno izgnječili rukom i pomiješali s izmrvljenim starim kruhom, dva jaja, peršinom i sodom bikarbonom. Posolite i poparite, dodajte Vegetu po želji te sve skupa dobro izmiješajte.

Smjesu oblikujte u ćufte koje će te uvaljati u brašno i preostala dva razmućena jaja. Pržite na masnoći u omjeru pola maslac i pola ulje, dok ćufte ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite s prilogom po vašem izboru.

Exit mobile version