Kalesija -7°

Oduzeta opojna droga kokain, jedno lice predato Tužilaštvu TK-a

Na području Kladnja, u srijedu, 9. augusta, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, zajedno sa policijskim službenicima PU/PS Kladanj, a po naredbi Općinskog suda Živinice, izvršili su pretresanje putničkog automobila “Mercedes” i lica T.J., rođen 1957.godine nastanjen u Hrvatskoj.

Ovom prilikom, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: tri pakovanja u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira da opojnu drogu, pištolj kalibra 7,65 mm i mobilni telefon.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici navedenog Odsjeka. Licu T.J. je oduzeta slobode i isti će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 72. Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona (Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje).

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE