Kalesija

Održano prvo takmičenje u pravljenju bosanske poslastice „Tufahije“

Pod nazivom “Slatki okus tradicije” u Kladnju je u organizaciji Općine, nevladinog udruženja “Žena-Ženi” Kladanj i BZK “Preporod” Kladanj održano prvo takmičenje u pravljenju bosanske poslastice „Tufahije“, na kome je učešće uzelo pet udruženja iz Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je održano u prostrijama Sportske dvorane, gdje je pored takmičarskog dijela bio organizovan i zabavni program u kome su učešće uzeli ženski hor „Kladanjke“, hor „Gornja Tuzla“ i sazlija Namir Mašić.

– Drago mi je da smo danas mogli ugostiti članove udruženja “Ženo, majko, sestro” Kalesija, “Most” Jablanica, “Prec” Gračanica Živinice i “Aktiv žena ” Gornja Tuzla sa kojima imamo odličnu saradnju. Vjerujem da će ova manifestacija prerasti u tradicionalnu, jer je ovo prilika i da se pored druženja prezentiraju i turistički potencijali općine Kladanj– kazala je Nevzeta Habibović, predsjednica udruženja “Žena-Ženi” Kladanj.

Takmičenje u pravljenju bosanske poslastice „Tufahije“ imalo je i humanitarni karakter, prikupljanja pomoći za narod Palestine. Članice udruženja “Žena-Ženi” Kladanj pozivaju sugrađane da se pridruže humanitarnoj akciji koja će trajati do kraja mjeseca. Sredstva za pomoć narodu Palestine mogu se uplatiti svakog dana od 11,00 do 13,00 sati u prostorijama udruženja, koje se nalazi u ulici Avdage Hasića.

Izvor: kladanj.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954 KM, prosječna …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  CLOSE
  CLOSE