Kalesija

Nove aktivnosti Udruženja “Snaga nezavisne žene”: Kurs šivenja, promocije knjiga, joga za žene…

Udruženje “Snaga nezavisne žene” Kalesija najavilo je mnogo aktivnosti za naredni period a kojem je glavni cilj osnaživanje žena ali i da se istima da prilika da pokažu šta mogu.

“Duži vremenski period nismo imale aktivnosti. Dali smo potrebno vrijeme svim dežurnim kritičarima da oni osmisle neki vid aktivnosti i ponude i nama i našoj lokalnoj zajednici…. Kako se ništa značajno nije dešavalo, a puno razloga je oko nas da reagujemo, ponovno smo krenule sa aktivnostima.. Mi smo Udruženje koje pratimo potrebe naših žena i kreiramo sadržaj aktivnosti prema tome.” kazala je Hasmira Malić predsjednica Udruženja “Snaga nezavisne žene”.

U narednom periodu bit će puno stvari koje će dobro doći ženama naše Općine, dodaje Malić.

Neke od aktivnosti:

1. Klub čitateljki

-12.09.2023. Promocija knjige”Kad izgubiš sebe” Dr.sc.Vahida Djedović

-3. Okrugli sto na temu nasilja Gosti pedagog i psiholog, pravnik i osoba koja je svjedočila nasilju u porodici kao djete i kao žena.

4. YOGA za žene

5. Kurs krojenja i šivenja za žene

KURS ŠIVENJA ZA ŽENE

S obzirom na to da samo žena koja je ekonomski neovisna može se zauzeti i pobrinuti za sebe i svoju djecu ponovno otvaramo poziv za obuku šivenja i krojenja u Kalesiji, kako bi žene kojima je potrebna obuka i posao, dobile potrebna znanja i mogućnost da apliciraju u lokalne firme ili pokrenu od kuće posao te na taj način doprinesu kućnom budžetu. Prijavit se mogu sve žene i djevojke od 18- 65 godina.

JOGA ZA ŽENE

Ako imate problema sa disanjem, cirkulacijom, ako imate problema sa stresom, želite pravilno naučiti disati, imate manjak snage, imate problem sa ravnotežom, imate bolove, previše mislite, tužni ste, rasijani… Joga je savršen odgovor na sve navedene probleme. Prijave porukom ili na broj 061/ 597_ 889 ( ime prezime, broj telefona, godine, navesti problem koji imate)

PROMOCIJA KNJIGE “KAD IZGUBIŠ SEBE

Dr.sc. Vahida Djedović, psihoterapetkinja Gradska biblioteka Kalesija ,12.9.2023 sa početkom u 19:00 sati.
ŠTA ĆETE PONIJETI SA PROMOCIJE?
1. Naučit spoznati svoje VRIJEDNOSTI nešto je što se smatra OBAVEZOM za svakog od nas. Moramo da znamo koliko vrijedimo.
2. Shvatit ćete, OPISMENITI SE EMOCIONALNO, znači štititi svoje vrijednosti.Znači, štititi sebe. Znači, štititi svoje mentalno zdravlje.
3. Spoznat ćete, ako znamo svoja SABOTIRAJUĆA UVJERENJA, onda znamo odakle dolaze neprijatne emocije. (Da li pripadaju prošlosti, a vuku se jer ih nismo razriješili, ili pripadaju sadašnjosti.)
4. Naučit ćete PREUZETI ODGOVIRNOST ZA SVOJ ŽIVOT znači odrasti i živjeti onako kako je za nas najbolje.
5. Razumjet ćete koliko je važno da imamo CILJ u svakom periodu svog života. (Ciljevi nas drže budnima i podsjećaju koliko vrijedimo. Izoštravaju nam vještine i daju mogućnost da usvajamo nove. )
6. Naučit ćete zašto je važno izaći iz ZONE KONFORA. (Mi, po prirodi, moramo da se krećemo. Ako stagniramo, ipak se krećemo. Ali, nazad. )
7. I, naravno, ništa nam ovo znanje ne bi koristilo, ako ne stupimo u AKCIJU. Valja se osnažiti i živjeti u skladu sa svojim vrijednostima. Divno druženje je pred nama, druženje koje će dati odgovore na protekla dešavanja, ali i smjernice kako treba da se zauzmemo i pobrinemo za sebe.

“Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe i daju svoj doprinos razvoju naše lokalne zajednice koja će biti pogodna i za nas žene” ističe predsjednica Udruženja “Snaga nezavisne žene”

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE