Site iconNEON Televizija

Nermin Ramić – Učenik generacije u MSŠ Kalesija za 2010./2011. godinu

Učenik generacije - Nermin Ramić, učenik IV-2 Opće gimnazije

Laskavu titulu učenika generacije u Javnoj ustanovi Mješovita srednja škola „Kalesija“ za 2010./2011. godinu ponio je Nermin Ramić, učenik IV-2 odjeljenja opće gimnazije.

Propozicije za izbor učenika generacije ove godine su izmijenjene. Novina je da se raspisuje konkurs za izbor, te se učenici sami prijavljuju, kao i to da su mogli konkurisati i učenici koji su u toku redovnog četverogodišnjeg školovanja pored primjernog vladanja postigli odličan uspjeh u učenju u svim razredima sa minimalnim prosjekom 4,8 u svakom razredu.

Pored uspjeha u redovnom školovanju vrednuju se i rezultati u slobodnim aktivnostima, na takmičenjima, smotrama i drugim vannastavnim aktivnostima.

Iako je u ovoj generaciji bilo još učenika koji su imali uslove da konkurišu, jedini se prijavio Nermin.

Nermin Ramić je rođen je 6. aprila 1992. godine u Zvorniku. Živi u Novom Naselju, opština Kalesija. Sva četiri razreda završio je sa prosjekom 5,0. Maturirao je sa odličnim uspjehom. Učestvovao je na brojnim takmičenjima iz fizike, likovne umjetnosti, engleskog jezika, festivalima filma i fotografije (Filmski festival OFF Bihać, Filmski festival u Jablanici), Međunarodnoj konferenciji „Otvorene škole u zajednici“, školskim projektima. Zapažene rezultate postigao je naročito iz oblasti filma i fotografije, te likovne umjetnosti (prvo mjesto na Kantonu u oblasti  igranog filma, prvo mjesto na Kantonu u oblasti dokumentarnog filma, dva treća mjesta u državi iz oblasti dokumentarnog filma i spota, prvo mjesto na opštinskom takmičenju iz likovnog stvaralaštva, prvo mjesto na školskom konkursku za likovni rad na temu „Dječija prava“, treće mjesto na kantonalnom takmičenju iz likovnog stvaralaštva ). Član je debatne sekcije.  Ramić je osvojio ukupno 229 bodova, od čega 116 za učešća i osvojena mjesta na takmičenjima.

Pored titule, Nermin je osvojio jednogodišnju stipendiju od Općine  Kalesija, te jednokratne novčane nagrade od Ministarstva obrazovanja TK i  JP Površinski kop Dubrave.

Direktor škole mr. Fahrudin Delić proglasio je učenika generacije 3.6.2011. godine uz prisustvo donatora direktora JP Površinski kop Dubrave gospodina Envera Omazića, pomoćnika direktora Hasana Hodžića te razrednice Dženite Joldić, prof. engleskoga jezika.

O svom radu Nermin je za školske novine izjavio: Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima, mada smatram da uvijek može bolje. Osoba sam koja ne bježi od učenja i rada. Najzadovoljniji sam kada vidim da sam nešto stvorio svojim trudom i radom. Samo tada osjećam da nečemu vrijedim.  Slobodno vrijeme, pored odmaranja, nastojim što bolje iskoristiti. Volim crtati, čitati knjige, raditi sa filmom i fotografijama… Omiljeni predmeti su mi fizika, matematika, informatika i engleski jezik. Iako su moja interesovanja mnogobrojna, moja najveća ljubav su kompjuteri. Iz navedenih razloga namjeravam upisati elektrotehnički fakultet.  Velika mi je čast biti učenik generacije. Ta titula mi zaista puno znači, jer je to priznanje za četiri duge godine truda, rada i  puno odricanja.

Tekst priredili članovi novinarske sekcije

Samir Halilović, prof.

Foto zapis:

Exit mobile version