Kalesija

Na porodičnom imanju otvorili etno restoran: Porodica Kasumović usrećuje goste dobrom hranom i ambijentom u prirodi

Elvir i Sabina Kasumović prije četiri godine na porodičnom imanju su otvorili etno restoran “Bardak”. U tom periodu kada su krenuli u ovaj posao, počela je pandemija korona virusa, a za novopečene ugostitelje koji su tek uplovili u ove vode bilo je jako teško suočiti se sa svim izazovima. Nakon tog izazovnog perioda, restoran je ponovo zaživio i gosti dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Kako se nalazi pored rijeke, žubor vode i priroda koja okružuje ovaj kraj, prijat će u svakom smislu i umirujuće djelovati na vaš um i tijelo, pa je odmor u ovom ambijentu neizbježan. Izbor hrane je po svačijem ukusu. Od tradicionalnih jela, do ribljih specijaliteta i drugih slanih i slatkih poslastica.

Porodica Kasumović je veoma ambiciozna, a kako je restoran dobio povjerenje gostiju, koji se uvijek vraćaju, i uz prijedloge posjetioca, odlučili su proširiti kompleks ovog imanja, pa su u fazi završetka uređenja apartmana i izgradnje bazena, koji bi već naredne godine mogao biti otvoren za goste.

VIDEO:

Jedna od destinacija koju vrijedi posjetiti, jer svako ko voli bh. tradiciju i običaje, iste može doživjeti baš u ovom autentičnom etno restoranu, koji je u cjelosti izrađen od drveta, starina koji su postavljene unutar restorana, a koji će vas vratiti u nekadašnja vremena, za kojim se još uvije osjeti nostalgija.

Snimanje projekta je finansirano od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kalesija: Poziv za poljoprivrednike da prijave zemljište

  Najbolji rezultat u tri kategorije za Kalesijca Bakira Musića i brojn …

  Održana Izvještajna konferencija mladih Crvenog križa općine Kales …

  BKC Kalesija: U petak tribina „Palestina – ispit čovječanstva“

  Putevi u BiH: U višim planinskim predjelima mjestimično zaleđen ko …

  CLOSE
  CLOSE