Site iconNEON Televizija

Mlada mama i prirodna kozmetika: Iz prirode uzima samo najbolje, Adelisinu kozmetiku koriste žene u cijeloj BiH

Prirodna kozmetika Mella nastala je iz velike ljubavi mlade mame Adelise Resić iz Živinica.

Adelisa je po zanimanju magistar farmacije, osim što radi u struci, posvetila se i svom malom biznisu, odnosno proizvodnji prirodnih kozmetičkih proizvoda za njegu lica, kože i kose.

Želja da proizvodi svoju prirodnu kozmetiku javila se 2023. godine, te je svoju ljubav pretvorila u zlatne note i mirise, a tekstura krema i efektivnost proizvoda, oduševljava žene iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Kroz školovanje sam učila puno o prirodi i načinima upotrebe biljaka. Prirodna kozmetika uvijek mi je bila nešto fascinantno. Prilikom odabira proizvoda težila sam da to bude prirodno. U početku je to bilo samo za moje vlastite potrebe, jer je potrebno mnogo truda i rada da bi receptura bila savršena.”, kazala je Adelisa.

Brend Mella nastao je isključivo da bi predstavili drugima ono najbolje iz prirode i ono što je pomoglo njenoj porodici u njegovanju kože i lica. Naziv je nastao po imenu njene kćerke Meline. Adelisa je uspjela da uklopi sve obaveze, jer kao porodična žena zna koliko je to odricanja za svaku ženu. Pored toga što je mama i supruga, veoma je uspješna u svom poslu, te proizvodnja kozmetike je trenutak njenog opuštanja i posvećenosti hobiju koji voli.

U ponudi imamo razne kreme za lice, kreme za ruke, prirodne sapune, losione za tijelo, šampone za sve tipove kose, balzame, melem, zlatni serum i druge proizvode. Sve je izrađeno od 100% prirodnih sastojaka, bez dodataka umjetnih boja, mirisa, parabena, sulfata i silikata. Kao sastojke biramo uvijek ono najkvalitetnije iz prirode kao što su to: pčelinji vosak, shea butter, vitamini, biljna ulja, eterična ulja.

Prirodna kozmetika podstiče sopstvenu aktivnost i regeneraciju kože, zateže kožu lica, uklanja eventualno prisutne bore, dovodi do mladolikog izgleda. Veoma je važno znati svoj tip kože, i na koji način trebamo tretirati svoju kožu. Svakodnevna rutina kože zahtjeva dovoljnu hidrataciju, i adekvatnu njegu. U moru kozmetičkih proizvoda jedini ispravni put je izabrati ono što nam daje priroda, jer ljepota je u prirodi. Neka Vaša koža blista uz prirodnu kozmetiku Mella, poručuje naša sagovornica, a kako dolazi ljetni period svakako je potrebno kožu i lice pripremiti za izloženost suncu, zbog čega je važan pravi odabir kozmetike.

Veliki su planovi pred ovom mladom mamom i zaljubljenicom u prirodnu kozmetiku. Trenutno radi na pripremi proizvoda koji će biti namijenjeni djeci. Kako zbog zdravlja i njege svoje kćerkice, tako i ostale djece bitno je odabrati prave sastojke i uskladiti recepturu, pa tek onda plasirati na tržište, kaže.

Facebook profil gdje možete pogledati paletu proizvoda i naručiti iste:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553203851983

Exit mobile version