Kalesija

Ministar Alić potpisao ugovore o dodjeli sredstava za podršku povratnicima

Ugovore o dodjeli grant sredstava za podršku projektima održivog povratka danas je sa povratnicima potpisao ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić. Kako je kazao ministar Alić „radi se o donacijama ukupne vrijednosti 410.200 KM. Osim ovih sredstava koja su usmjerena direktno prema povratnicima kao fizičkim licima, Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona značajna sredstva izdvajaju i za podršku razvoju i unaprjeđenju infrastrukture u povratničkim zonama. Time pokazujemo da naši povratnici nisu sami i da u Vladi Tuzlanskog kantona imaju pouzdanog partnera koji im pomaže“.
Današnje potpisivanje rezultat je ranije raspisanog javnog poziva, a dodijeljene su ukupno 122 donacije, od čega 52 donacije za povratnike na području Tuzlanskog kantona i 70 donacija za povratnike na područje entiteta Republika srpska.


„Broj donacija po općinama je usklađen srazmjerno sredstvima koja su određena navedenim Programom Vlade TK i proporcionalno broju podnesenih prijava po općini ili gradu gdje god je to bilo moguće, zavisno od broja urednih aplikacija svih općina koje su obuhvaćene Javnim pozivom i dosadašnjim rasporedom sredstava po pojedinim općinama i gradovima“, kazao je ministar Alić, pojašnjavajući da se radi o donacijama u stočnom fondu, alatima mašinama i gospodarskim objektima.


„Svjesni smo da ova sredstva ne rješavaju sve probleme ovih povratnika, ali će im sigurno biti od pomoći i olakšat će njihov život na prijeratnim ognjištima“, zaključio je Alić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U FBiH će biti snižene i fiksirane cijene za 40 proizvoda: “Ob …

  Predstavnice Udruženja “Snaga nezavisne žene” prisustvov …

  VIDEO/Opljačkana mjenjačnica u centru Kalesije, prije izvršene plja …

  Kalesijac Nadir Muhamedbegović debitovao za seniorski tim Sparsa

  Putevi u BiH: Usporeno se saobraća dionicama preko planinskih prevoja

  CLOSE
  CLOSE