Kalesija

Miljanovčani „očitali“ bukvicu novinarima

U Miljanovcima kod Kalesije u utorak u 17,00 sati odigrana je prijateljska utakmica između FK „Bijeljevac“ iz Miljanovaca i ekipe Novinara TK. Bolji u ovom susretu bili su igrači Bijeljevca, koje je sa klupe vodio iskusni nekadašnji igrač ovoga kluba Kadro Aljukić.

Iako su novinari došli do ranog vodstva u prvom poluvremenu su imali i terensku inicijativu nad domaćim. Ipak u drugom poluvremenu dolazi do  opuštanja u zadnjim redovima novinara i domaći to koriste na najbolji način i prelaze u vodstvo.

Nakon što su domaći poveli 2:1 dolazi do pritiska novinara, pa u 70. minuti novinari uspjevaju poravnjati rezultat.  Domaći se nisu zadovoljili sa bodom, pa sve karte u napad bacio je Kadro Aljukić, što se na kraju i isplatilo.

S lijeve strane probili su domaći, a nakon greške golmana  Fahrudina Sinanovića prelaze u novo vodstvo. Domaći su nedugo nakon toga postigli i četvrti pogodak koji je postignut, nakon greške sudije koji nije vidio faul nad golmanom.  U 80. minuti novinari uspijevaju smanjiti rezultat na 4:3. Nakon pogodka, novinari su nastavili vršiti pritisak na domaće igrače, a sudija Admir Avdić je novinaru Rami Abidoviću zbog prekršaja dao žuti karton, a nakon prigovora i crveni.

Tako su novinari nezadovoljni sudijskim odlukama poraženi u Miljanovcima, a kako je istakao kapiten ekipe novinara Almir Šećkanović sudija Avdić je u više navrata „sjeckao“ igru i na taj način pomogao je domaćima da dođu do pobjede.

R.A.
 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  VIDEO/Opljačkana mjenjačnica u centru Kalesije, prije izvršene plja …

  Kalesijac Nadir Muhamedbegović debitovao za seniorski tim Sparsa

  Putevi u BiH: Usporeno se saobraća dionicama preko planinskih prevoja

  Servisne informacije iz Živinica (29. 11. 2023.)

  Servisne informacije iz Kalesije (29. 11. 2023.)

  CLOSE
  CLOSE