Site iconNEON Televizija

MADE IN CHINA: Mačka okotila štene?!?

U Yangshanu na istoku Kine, u provinciji Jangsu, jedna kućna mačka postala je na trenutak slavna. Njena vlasnica Zhou Yun našla je tek rođeno štene u mačjem leglu te je zaključila da se najvjerovatnije radi o posljedici križanja sa psom.
Početkom aprila kućna mačka vlasnice Zhou Yun okotila je dva mačića. Zhou Yun je ostala iznenađena kad je nešto kasnije otkrila da je jedan od mačića uginuo, dok je drugi bio više nalik na psa.

Nakon nekog vremena, više nije bilo sumnje – preživjeli mačić zapravo je bio štene.

Vlasnica je pozvala veterinara da pregleda mladunče i da joj objasnio da je to moguće. Sama Zhou Yun je zaključila da se radi o posljedici parenja njene mačke sa psom.

Predsjednik lokalne klinike za kućne ljubimce Lai Xiaoyun posjetio je Zhou Yun i pregledao mačku i štene te zaključio da se stvarno radi o psu. Kako je potpuno nemoguće da mačka rodi psa jer su različitih vrsta, Lai Xiaoyun zaključio je kako da mačka vjerovatno nakon gubitka mladunca izašla i uzela štene iz nekog obližnjeg psećeg legla te ga donijela kući, piše Tportal.

“Bez obzira na različitost, mačka i njeno štene odlično se slažu. Zajedno jedu i spavaju”, kaže Zhou Yun iz gradića Yangshana na istoku Kine.

Exit mobile version