Site iconNEON Televizija

Lejla Taletović učenica generacije MSŠ Živinice

Na svečanoj akademiji povodom Dana MSŠ Živinice Lejla Taletović proglašena je učenicom generacije.

Za taj uspjeh dobila je adekvatno priznanje iz ruku direktora MSŠ Edisa Čičkušića.Nakon što je dobila to visoko priznanje Lejla se obratila prisutnima na svečanoj akademiji i saopštila svoje zadovoljstvo na dodjeljenom priznanju:

“Uvaženi direktore i profesori, poštovani gosti, dragi moji roditelji, rodbino i prijatelji, velika mi je čast i zadovoljstvo u narednih nekoliko minuta obratiti vam se u ulozi učenika generacije Mješovite srednje škole Živinice za 2024. godinu i iskazati najtoplije riječi zahvalnosti svima onima koji su dali svoj neizmjeran doprinos, kako bi moj san postao java, a čemu danas zajedno svjedočimo.Najdublji naklon u znak poštovanja i iz srca potekle riječi zahvale, želim uputiti najzaslužnijim osobama za ostvareni uspjeh, svojim roditeljima, iskreno se nadajući da ih upravo na ovakav način činim sretnim i ponosnim, jer u njihovom zadovoljstvu je i Božije zadovoljstvo, što je moj i konačni cilj”, rekla je nagrađena Lejla, koja se za svoj uspjeh još zahvalila sestri Almedini,dr.medicine.

Mnogima je bila zahvalna učenica generacije za postignute uspjehe, a evo šta je još rekla:

“Najiskrenije hvala svim mojim profesorima, na kvalitetno prenesenom znanju i moralnim lekcijama za cijeli život. Među svima njima istakla bih svog razrednog stariješinu dr.Bahrudina Rizvića koji je, osim uloge razrednika, preuzeo i onu za nas mnogo važniju- ulogu našeg prijatelja i savjetnika koji je svojim savjetima pomogao da izrastemo u što bolje ljude. Također bih spomenula svoje profesorice Ilvanu Kijametović Kitić, Suadu Butković i Mersihu Halilčević koje će mi zbog svoje podrške i zalaganja zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Posebno ću istaći i svoju profesoricu Selmu Beširović, svog mentora, slobodno ću reći i prijateljicu, sa kojom sam rame uz rame osvajala prva mjesta i koja mi je pokazala šta znači biti i veliki profesionalac i veliki čovjek. Osjećam veliku obavezu i odgovornost da u nastavku školovanja opravdam povjerenje koje ste mi ukazali”.

Potom je Lejla izekla poznate stihove o tome koje je doba čovjekovog života najbolje:

“Od kolijevke pa do groba, najljepše je školsko doba”, rekoše naši preci. Ponukana citiranom izrekom, od srca se želim zahvaliti svim mojim drugaricama i drugovima, glavnim krivcima, zbog kojih će mi protekle četiri godine, prepune uspona i padova, radosti i tuge, smijeha i suza, neizbrisivim tragom biti utkane u seharu sjećanja na najljepši period u mom životu”.

Podsjećamo da je tokom četverogodišnjeg školovanja Lejla  na takmičenjima iz pojedinih nastavnih predmeta postizala najbolje rezultate.Tako je kao učenica III razreda bila najbolje na TK u kategoriji “Ekologija sa zaštitom životne sredine”.Tu su još priznanja“Živinički šampion znanja” za školsku 2019./2020. godinu, učešće na Kantonalnom takmičenju iz geografije, 2. mjesto na opštinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, Bigbang priznanje “Heroji generacije” pohvala za postignute rezultate u učenju i vladanju (2021. godina).Tokom 2022. godina osvajala je: 1. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz zdravstvene njege, učešće na StartMeUp Highschool u organizaciji Internacionalnog Burch Univerziteta i Asocijacije srednjoškolaca u BiH, 2. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz biologije, učešće na Kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika, pohvala za postignute rezultate u učenju i vladanju, certifikat za uspješno završenu obuku iz “Prve pomoći”i priznanje “Živinički šampioni znanja”.Potom je i početkom 2023. godina nizala nove uspjehe: 1. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz biologije, te kao volonterka Crvenog križa Grada Živinice i član Asocijacije srednjoškolaca u BiH gdje je stekla značajna znanja iz ovih važnih oblasti.

Još bi bio dug spisak nagrada i priznanja ove darovite učenice, koja od prvog razreda osnovne škole do danas nikada nije dobila manju ocjenu od petice, a sigurni smo da će tako  biti i ubuduće.Poželimo našoj Lejli Taletović još mnogo uspjeha u nastavku školovanja u što zasigurno ne sumnjamo.

/Š.G.Živinice.ba/

Exit mobile version