Intrigantno neodoljiv ekstra čokoladni muffin čija je sredina ispunjena finom tekućom čokoladnom kremom pokazao se kao pravi izazov za pripremu. Mnogima ne uspijeva dobiti dovoljno tekuću sredinu, ono što je bit ovog lava kolača. Da biste dobili taj efekt rijeke čokolade, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko detalja. No unatoč tome priprema je brza i jednostavna, za samo desetak minuta, a muffini se moraju poslužiti dok su još topli.
U pomoć vam priskače Dolcelina mješavina Lava Muffins. S pripremom krenite tako da mješavinu za kolač uspete u posudu i dodate jaje i vodu.
Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (1 minutu) dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto kašikom rasporedite u kalupe za muffinse (8 kalupa).
Muffine pecite u pekari zagrijanoj na 220 °C 7 – 10 minuta ovisno kako mekanu sredinu kolača želite. Ne pecite duže od 10 minuta!
Pečene Lava Muffinse poslužite ODMAH dok je sredina još tekuća.
Za najbolji efekt kojim ćete očarati svoje goste Dolcela Lava Muffinse važno je pripremati neposredno prije posluživanja. Možete ih izmiksati, staviti u kalupe i držati u hladnjaku te staviti peći prije nego što moraju izaći na stol.