Kalesija 18°

Kalesijski “Poligon za djecu” okupio mališane iz naše i susjednih općina: Učesnici pokazali visok nivo znanja i vještina vožnje bicikla

Biciklističi klub Kalesija u nedjelju, 9. oktobra, uspješno je organizovao edukativno-zabavno druženje “Poligon za djecu”, čija realizacija je podržana od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK u sklopu projekta  „Biciklom do zdravijeg odrastanja i sretnijeg života“.

“Poligon za djecu” je okupio mališane uzrasta do 12 godina, koji su pažljivo ubirali svaki plod znanja i iskustva edukatora koji su im prezentovali prednosti biciklizma kao sporta, bezbjednom kretanju biciklista u saobraćaju, a imali su priliku proći i praktičnu obuku.

Kalesijski “Poligon za djecu” je okupio mališane iz naše i susjednih općina, te je učešće uzelo preko 40 učesnika.

Želimo istaći da je edukativno zabavno druženje proteklo u najboljem redu, da su učesnici pokazali visok nivo znanja i vještina vožnje na poligonu. Na poligonu je ukupno učestvovalo 42 djece iz Kalesije,
Sapne, Živinica, Tuzle i Osmaka. Najmlađi učesnici imali su 3 godine. Najspretnijim učesnicima dodjeljene su nagrade, a za sve učesnike obezbjeđene su i medalje za učešće. Podršku u realizaciji pružili su i iz M-BIKE-a koji su donirali dio poklona za naše najmlađe
.“, kazao je Mahir Huremović, predsjednik BK Kalesija.

Bicikl je prevozno sredstvo koje koristimo od najranije dobi, prvenstveno za igru i zabavu, a kasnije rekreaciju i svakodnevnu upotrebu, zato je važnost upoznavanja sa pravilima ponašanja u saobraćaju i potencijalnim opasnostima potrebno usvojiti od “prvog susreta” sa biciklom, a stečeno znanje i iskustvo će nam koristiti tokom cijelog života.

Osmijeh i zadovoljstvo svih učesnika druženja govorili su koliko je značajna ovakva aktivnost, koju je kalesijski biciklistički klub po prvi put realizovao.

S obzirom da se navedena aktivnost realizovala u sklopu projekta „Biciklom do zdravijeg odrastanja i sretnijeg života“, pored promocije projekta, programom je obuhvaćana edukativno-informativne radionice za učenike školskog i predškolskog uzrasta u saradnji sa obrazovnim institucijama, podjela promotivnog materijala, a krajnja aktivnost je dodjela „parkinga za bicikla“ za dvije najveće osnovne škole na području Općine Kalesija. Biciklističkom klubu Kalesija u realizaciji navedenog projekta partner je i Udruženje mladih “Trik” Kalesija.

Ekipa NEON Televizija i ovaj put je podržala aktivnosti BK Kalesija:

Dio atmosfere sa druženjenja kroz fotografije:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Oružane snage BiH obilježavaju 18 godina postojanja

  Obavještenje korisnicima prava na novčanu egzistenciju

  Ženska fudbalska reprezentacija BiH danas protiv Slovenije: Na spisku …

  Emina Dervišević dobila Evropsku nagradu u medicini, posvetila je po …

  VIDEO/Održana Centralna rasprava o Nacrtu budžeta: Oko 120 prijedlog …

  CLOSE
  CLOSE